detector.media
05.08.2014 13:51
В Одесі під час розгону протесту проти концерту Ані Лорак міліція побила кийками місцевого журналіста
В Одесі під час розгону протесту проти концерту Ані Лорак міліція побила кийками місцевого журналіста

3 серпня в Одесі під час сутичок біля клубу «Ібіца», де повинен був відбутися концерт Ані Лорак, міліціонери побили гумовими кийками кореспондента інтернет-видання «Взгляд из Одессы» Богдана Осинського. Про це повідомляє сайт ЗМІ, в якому працює журналіст.

 

Правоохоронці намагалися розігнати протест громадських активістів проти концерту співачки Ані Лорак. Один з міліціонерів завдав кілька ударів палицею по спині і шиї журналісту, в той час як кореспондент знімав розгін протестувальників на фотоапарат. Невідомий правоохоронець напав на журналіста зі спини.

 

«Мене всі міліціонери знають. Вони мене знають як проукраїнського журналістіа і активіста, можливо, це і викликало злість. Я ж пишу про них матеріали, говорю правду про них. Я стояв спиною до них (міліціонерів - Ред.), і раптом відчув по спині один удар, другий. Десь було три-чотири удари. Били по спині, по шиї дали, зацепило вухо кийком, також зачепило щелепу», - розповів Богдан Осинський у коментарі Інституту масової інформації (ІМІ).

 

Раніше Богдан Осинський неодноразово висвітлював різні акції протесту в Одесі. Журналіст відзначив, що 3 серпня біля клубу «Ібіца» правоохоронці діяли надзвичайно жорстоко - кричали «Бий УКРопів!», завдавали ударів  літнім жінкам, чоловікам, молодим людям.

 

Кореспондент не планує писати заяву до міліції з приводу побиття. На його думку, це не має сенсу, повідомляє ІМІ.

 

Тим часом радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив в ефірі 5-го каналу, що в Одесі звільнено п'ятьох міліціонерів, які били активістів під час масової бійки на концерті співачки Ані Лорак у неділю 3 серпня. «Начальник міліції Одеської області підписав наказ про звільнення п'яти працівників міліції, які били лежачих, били гумовими кийками по голові протестувальників, що забороняється нормативними актами», - заявив пан Геращенко, якого цитує DT.ua.

 

Разом з тим, у цілому міліція діяла адекватно ситуації, зазначив радник голови МВС. «Міліція в даному випадку зробила те, що вона мала зробити. Вона не допустила прориву мітингувальників, спровокованих провокаторами, на територію закладу, де проходив концерт», - зазначив пан Геращенко.

 

Ані Лорак викликала гучний резонанс в українському суспільстві через те, що в кінці травня поїхала отримувати російську музичну нагороду Ru.tv. Цей вчинок засудили українські культурні діячі та громадські активісти і вже відбулося декілька акцій проти виступів співачки.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY