detector.media
05.08.2014 12:09
Стрічка «Плем’я» Мирослава Слабошпицького здобула гран-прі кінофестивалю в Хорватії
Стрічка «Плем’я» Мирослава Слабошпицького здобула гран-прі кінофестивалю в Хорватії

Стрічку «Плем'я» українського кінорежисера Мирослава Слабошпицького відзначено гран-прі хорватського кінофестивалю в Мотовані - статуеткою «Пропеллер». Про це повідомляє видання Screen Daily.

 

Решту нагород кінофестивалю розподілено так:

- «Особлива згадка журі» - стрічка «Дружина поліцейського» кінорежисера Філіпа Гренінга (Німеччина);

- приз Міжнародної федерації кінопреси - «Турист» Рубена Естлунда (Швеція, Данія Норвегія);

- «Найкращий короткометражний фільм» - «Арена» Мартіна Рата (Польща);

- The Motovun Maverick Award - кінорежисер Андрій Звягінцев (Росія);

- Нагорода за багаторічний внесок у кіноіндустрію - поет і композитор Арсен Дедіч.

 

Особливістю цьогорічного кінофестивалю у Хорватії став нестандартний склад журі із митців у вигнанні.Очолив його кінорежисер Джафар Панахі, засуджений в Ірані до 6 років ув'язнення і 20 років вигнання. Також до складу журі увійшли український кінорежисер Олег Сенцов, арештований російською ФСБ за безпідставним звинуваченням у тероризмі, Наталія Каляда та Микола Халезін з білоруського Вільного театру, сирійка Алая Басатнех, відома як # chicagoGirl з однойменного фільму про боротьбу з диктаторою через соцмережі. Єдина, хто з усього складу журі змогла прибути на фестиваль, лідерка руху Femen Інна Шевченко, яка внаслідок систематичного переслідування змушена була переїхати з України до Франції.

 

Нагадаємо, стрічка «Плем'я» здобула три призи конкурсної програми «Тиждень критики» Міжнародного Каннського кінофестивалю. Стрічка здобула також гран-прі російського кінофестивалю «Зеркало» імені Андрія Тарковського і перемогла в номінації «Ігрове кіно» 11-го Єреванського міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос». Також у переліку нагород «Племені» - приз Міжнародного журі секції «Паралелі та зустрічі» XXI Фестивалю європейського кіно (European Film Festival Palić).

 

Раніше «Плем'я» придбали для прокату в США. На екрани українських кінотеатрів фільм виходить 11 вересня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY