detector.media
03.08.2014 11:05
У журналіста «Спільнобачення» в Амстердамі вкрали стрім-пакет і документи

У ніч на 31 липня у журналіста «Спільнобачення» Володимира Карагяура в Амстердамі (Нідерданди) невідомі вкрали сумку з технікою для проведення прямих трансляцій та документами. Збитки він оцінює в 30 тисяч гривень. Про це пан Карагяур розповів «Детектор медіа» під час акції Автомайдану у Берліні, куди він прибув вести пряму трансляцію.

 

Він уже звернувся до міліції. На базі протоколу про крадіжку у посольстві України йому видали тимчасовий паспорт.

 


«У центрі Амстердаму я залишив машину на стоянці. Невідомі розбили вікно і витягли рюкзак з документами та технікою. У мене вкрали всю техніку: три фотоапарати, один з яких був зі стрімом та з усіма матеріалами, який я відзняв протягом нашої поїздки. Повністю всі документи, включаючи український паспорт. Дякую посольству, що так швидко відреагувало і дало мені тимчасовий паспорт», - говорить журналіст.

 

Після викрадення техніки журналіст проводить стріми за допомогою телефону та заздалегідь просить діаспорян принести техніку, яку можна використати для зйомок акції.

 

Володимир Карагяур як журналіст «Спільнобачення» бере участь у автопробігу Автомайдану містами Європи та проводить звідти пряму трансляцію акції на підтримку миру в Україні. У рамках проекту активісти відвідують найбільші Європейські міста та разом з діаспорою організовують у них акції перфоманси, які покликані привернути увагу європейців до конфлікту в Україні. Ініціатива такого проекту належить Автомайдану та «Медіасотні».

 

«Я вирішив взяти участь у цьому проекті, бо можу стрімити, маю досвід водіння автомобіля Європою та деякий час жив у Європі», - розповідає журналіст «Спільнобачення».

 


Наступна акція Автомайдану та Медіасотні має відбутись у Варшаві 4 серпня о 18.00 за Київським часом.

 


«Найбільша активність українців у Відні та Парижі. У Амстердамі було не дуже багато учасників акції. Досить активним був Брюссель. У Берліні долучилося чимало німців, які скандували "Україна! Україна!". Дуже багато людей з російської діаспори приєднуються до наших акції, тому що вони, будучи у Європі, розуміють що відбувається у Росії», - розповів журналіст.

 

Представниця «Медіасотні» Уляна Перескоцька розповіла, що на всі акції вони запрошують місцевих журналістів, у деяких містах навіть проводять прес-конференції.

 

«Ми приїхали до Європи, щоби наголосити, що в Україні йде війна, що Росія виступає у цій війні агресором, що Путін - загроза для цілого світу», - говорить активістка.

 

Вікторія Білаш для «Детектор медіа», Київ-Берлін

Фото Інни Чекурди

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY