detector.media
02.08.2014 15:12
В Росії обмежили доступ до сайту «Главком»
В Росії обмежили доступ до сайту «Главком»

На території Російської Федерації обмежили доступ до сайту українського інформаційно-аналітичного агентства «Главком». Про це йдеться на сайті агенції.

 

Офіційне повідомлення Федеральної служби з нагляду в сфері зв`язку, інформаційних технологій та масових комунікацій Росії (Роскомнагляд) щодо обмеження надійшо на адресу редакції. У ньому йдеться про те, що сайт публікує новини екстремістського характеру. Як приклад наводиться одне інформаційне повідомлення про ініціативу самих росіян щодо федералізації Росії.

 

До таких санкцій у Росії вдалися відповідно до статті 15.3 Федерального закону від 27.07.2006 № 149-ФЗ «Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації».

 

«На підставі вимоги Генеральної прокуратури Російської Федерації від 01.08.2014 № 27-27-2014/Ід2520-14 про прийняття заходів щодо обмеження доступу до інформаційних ресурсів, що поширюють інформацію, що містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності або участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку, доступ до інформаційного ресурсу (сторінкам) http://glavcom.ua/ обмежується операторами зв'язку на території Російської Федерації», - йдеться в повідомленні Роскомнагляду.

 

Згідно законодавства РФ, протягом доби з моменту отримання цього повідомлення провайдер хостингу має негайного видалити інформацію, щомістить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності або участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого законом порядку.

 

Як писала  «Детектор медіа», 1 серпня Роскомнагляд РФ вніс харківське інтернет-видання «Главное» glavnoe.ua в Єдиний реєстр сайтів, що містять інформацію, поширення якої в РФ забороняється за рішенням суду. Саме від початку серпня у Росії набули чинності поправки до закону, що прирівнює блогерів до ЗМІ, і відтепер вони нестимуть таку ж відповідальність за інформацію.

 

Раніше повідомлялося, що російська влада зможе отримувати від інтернет-компаній майже всю інформацію про діяльність користувачів у мережі, окрім змісту кореспонденції. Про це йдеться у проектах відповідних документів, які підготували Роскомнагляд та ФСБ.

 

Крім того, нещодавно прокуратура РФ покарала двох працівників чеченського Роскомнагляду, які недостатньо боролися із правопорушеннями серед інтернет-провайдерів та поширенням «екстремістських матеріалів» у мережі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY