detector.media
01.08.2014 17:30
Нацрада пояснила, чому дозволила «Радіо 24» мовити без ліцензії на Донецьк і Луганськ
Нацрада пояснила, чому дозволила «Радіо 24» мовити без ліцензії на Донецьк і Луганськ

Мовлення «Радіо 24» на Донецьк і Луганськ - це ініціатива генерального директора цієї радіостанції Романа Андрейка. Нацрада підтримує цю ініціативу, тому що в Україні йде війна та немає часу на зволікання. Про це заявили на брифінгу члени Нацради, пояснюючи, чому «Радіо 24» мовить на Донецьк і Луганськ без ліцензії.

 

«У стислі строки УДЦР («Український державний центр радіочастот». - ТК) зробив підбір частот, які не узгоджувалися зі спецкористувачами. Ми не знаємо, чи зможемо ми використовувати їх для мовлення в Донецькій та Луганській областях, коли закінчаться військові дії. Ці частоти були підібрані для «Радіо 24». Але якщо їх можна буде використовувати в подальшому, то вони обов'язково увійдуть до конкурсу, який ми оголосимо», - сказав член Нацради Олег Черниш.

 

«Радіо 24» самостійно за власні кошти змонтувало передавачі для мовлення на Донецьк і Луганськ, уточнили члени Нацради. «Вони почули наш заклик про спеціальне мовлення для Донабасу, - сказала перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк. - У нас такі обставини, у яких ми досі не були. Нам потрібно наступати».

 

За словами Олега Черниша, є також ініціативи 5-го каналу та «1+1» (хоча ці компанію володіють ліцензіями на ефірне мовлення в Донецькій і Луганській областях), які зараз шукають шляхи, яким чином відновити мовлення на Донбасі.

 

Нагадаємо, нещодавно музично-інформаційна радіостанція «Радіо 24» почала мовити на Донецьк і Луганськ. Отримати доступ до ефіру «Радіо 24» в Луганську можна на частоті 107,9 МГц, у Донецьку - 96,5 МГц.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY