detector.media
01.08.2014 16:51
В Росії заблокували доступ до харківського інтернет-видання «Главное»

Відсьогодні, 1 серпня, Роскомнагляд РФ вніс харківське інтернет-видання «Главное» glavnoe.ua в Єдиний реєстр сайтів, які містять інформацію, поширення якої в РФ забороняється за рішенням суду. Про це повідомило саме видання.

 

Від 1 серпня інтернет-видання неможливо читати користувачам з Росії. Як повідомило «Главное», читачі з Москви вже підтвердили цю інформацію.

 

«Вітаю, пишу Вам з Москви. Хочу повідомити, що тепер, заходячи на сайт, ось таке вилізає. Ось так у нас в країні бояться, що люди будуть знати правду», - написав до редакції читач видання та додав скріншот.

 

Раніше сайт «Главное» блокувався в Росії на рівні окремих провайдерів.

 

«Що ж, вважаємо рішення Роскомнагляду найвищою оцінкою нашої праці на благо України», - коментує редакція інтернет-медіа.

 

 

Нагадаємо, від 1 серпня в Росії набули чинності поправки до закону, що прирівнює блогерів до ЗМІ, і відтепер вони нестимуть таку ж відповідальність за інформацію.

 

Раніше повідомлялося, що російська влада зможе отримувати від інтернет-компаній майже всю інформацію про діяльність користувачів у мережі, окрім змісту кореспонденції. Про це йдеться у проектах відповідних документів, які підготували Роскомнагляд та ФСБ.

 

Крім того, нещодавно прокуратура РФ покарала двох працівників чеченського Роскомнагляду, які недостатньо боролися із правопорушеннями серед інтернет-провайдерів та поширенням «екстремістських матеріалів» у мережі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY