detector.media
01.08.2014 11:58
Нацрада оголосила попередження провайдеру з Мелітополя, дії якого розслідує прокуратура
Нацрада оголосила попередження провайдеру з Мелітополя, дії якого розслідує прокуратура

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження провайдеру програмної послуги ФОП Райський І. В. з Мелітополя Запорізької області. Відповідне рішення Нацрада ухвалила 31 липня, розглянувши звернення Мелітопольської міжрайонної прокуратури щодо порушення провайдером закону «Про телебачення і радіомовлення».

 

Як повідомили в Нацраді, під час перевірки Мелітопольська міжрайонна прокуратура встановила, що ФОП Райський І. В., незважаючи на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 25.03.2014 та неодноразові звернення представника Національної ради у Запорізькій області, ретранслює заборонені російські канали - «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «НТВ Мир».

 

Слідчий відділ Мелітопольського МВ ГУМВС України в області вніс дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом кримінального правопорушення (злочину), передбаченого частиною першою статті 382 Кримінального кодексу України (невиконання судового рішення) й розпочав досудове розслідування.

 

Моніторинг Нацради, проведений 21 липня, зафіксував ще й ретрансляцію цим провайдером російських неадаптованих каналів РЕН-ТВ, «Звезда», забороненого судом російського ТVСІ, а також 20 каналів, що не передбачені ліцензією.

 

За останніми даними Нацради, станом на 31 липня провайдер уже вимкнув російські канали. Але Нацрада за результатами перевірки все ж оголосила йому попередження та зобов'язала протягом доби усунути порушення законодавства.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY