detector.media
31.07.2014 20:27
Нацрада закликала керівників телеканалів відмовитися від російських пропагандистських фільмів і серіалів
Нацрада закликала керівників телеканалів відмовитися від російських пропагандистських фільмів і серіалів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася до керівників медіагруп і телеканалів із закликом відмовитися від трансляції фільмів і серіалів, що формують позитивний імідж військових, виловиків і спецпризначенців Російської Федерації. Відповідне звернення оприлюднене на сайті Нацради.

 

Наводимо його повністю:

 

«Звернення членів Національної ради до керівників медіа-груп і телеканалів

 

У цей складний для України час, коли на сході країни відбуваються військові дії, Росія веде агресивну інформаційну війну, просимо вас із підвищеною увагою ставитися до програмного контенту.

 

На час військового конфлікту з Росією закликаємо вас відмовитися від трансляції фільмів, серіалів, програм та іншого продукту, який формує позитивний імідж військових сил, силових структур та військ спеціального призначення Російської Федерації, а також контенту, який може бути сприйнятий як пропагування війни та розпалювання національної ворожнечі.

 

Ми розуміємо бізнес-процеси телевізійної галузі й те, що такі дії можуть спричинити зменшення обсягу реклами в ефірі. Проте все ж таки вважаємо необхідним збільшити в ефірі частку національного кіно- і телевізійного продукту з метою сприяння національній єдності.

 

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не має повноважень втручатися в зміст програмного наповнення телеканалів, адже це втручання може бути сприйняте як прояв цензури та йтиме врозріз із демократичними, європейськими принципами та цінностями, які розділяють всі члени регуляторного органу у сфері телерадіомовлення.

 

Національна рада закликає діяти патріотично. Об'єднатись і докласти всіх зусиль заради перемоги в інформаційній війні!».

 

Нагадаємо, що 31 липня засідання Нацради перервали громадські активісти, які пікетували регуляторний орган з вимогою припинити трансляцію в Україні російських серіалів. Члени Нацради у відповідь заявили, що не можуть втручатися в контент мовників, але звернуться до них з відповідним закликом.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY