detector.media
30.07.2014 20:01
Російські соцмережі «ВКонтакте» і «Одноклассники» втрачають користувачів-українців – «Капитал»
Російські соцмережі «ВКонтакте» і «Одноклассники» втрачають користувачів-українців – «Капитал»

Російські соціальні мережі втрачають популярність в Україні. Згідно з даними лічильника StatCounter, ще в липні 2013 року 37% сторінок, переглянутих українськими користувачами соцмереж, доводилося на сервіс «ВКонтакте». Зараз її частка знизилася до 21,9%. Менш активними стали і українські користувачі «Одноклассников». Влітку минулого року на них припало 10%, переглянуто в соцмережах сторінок, а зараз - 3,6%. Це найнижчий показник за рік, стверджує видання «Капитал».

 

Одночасно за півроку зросла активність громадян України в американських соціальних мережах. Частка Facebook, згідно з цим же лічильнику, збільшилася з 29% до 41,5%, Twitter - c 7% до 14%.

 

Обсяг аудиторії поки дозволяє «ВКонтакте» залишатися найбільшої соцмережею в Україні. «Ніяких негативних тенденцій в Україні немає. Є лише традиційний сезонний спад, характерний чи не для всіх інтернет-ресурсів», - повідомив прес-секретар мережі «ВКонтакте» Владислав Леготкін.

 

При цьому пан Леготкін надав дані, що з січня кількість унікальних відвідувачів «ВКонтакте» з материкової частини України знизилася на 17%, або майже на 2 млн. У Криму вона залишається стабільною - близько 500 тис. користувачів «ВКонтакте».

 

В «Одноклассниках» зараз «сидять» понад 5 млн українців. За даними дослідницької компанії Gemius, з початку року соцмережа втратила 170 тис. громадян України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY