detector.media
30.07.2014 16:05
Австрійські партнери фільму «До дідька» заявляють, що українська сторона не виконує зобов’язань
Австрійські партнери фільму «До дідька» заявляють, що українська сторона не виконує зобов’язань

Австрійський продюсер Клаус Прідніг, задіяний у виробництві спільного австро-українського фільму «До дідька» за участю документаліста Юрія Речинського, стверджує що українську частину фінансування надано не було. Про це пише російське видання «Газета.ру».

 

За його словами, Державне агентство України з питань кіно мало надати 700 тисяч доларів. «Ми підписали контракт і отримали запевнення, що на виробництво фільму будуть налані кошти. Але далі справа не зрушила», - сказав пан Прідніг в інтерв'ю Hollywood Reporter (THR), підкресливши, що він навіть не знає, хто зараз очолює Держкіно.

 

Драма, у якій ідеться про австрійську та українську сім'ї, була частково профінансована Австрійським інститутом кінематографії. Частка української сторони у фінансуванні проекту повинна мала скласти близько 40%.

 

Інститут кінематографії пообіцяв вкласти також і суму, якої бракує. «Проте ситуація складна. Якщо ми підемо на рефінансування, це знищить будь-які надії на співпрацю з Україною в майбутньому», - зазначив Клаус Прідніг.

 

Нагадаємо, Юрій Речинський - український режисер-документаліст, автор фільму «Хворісукалюди». Стрічка, зокрема, перемогла в номінації «Найкращий незалежний європейський документальний фільм» на Європейському фестивалі незалежного кіно (ECU) у Парижі. Виробництво цього фільму здійснювалося на кошти, залучені європейськими продюсерами. Жодного фінансування від України надано не було, тож офіційно картина «Хворісукалюди» є проектом виробництва Австрії.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY