detector.media
29.07.2014 12:35
Тяжкопоранену в зоні АТО польську журналістку лікуватимуть в Україні – Міноборони
Тяжкопоранену в зоні АТО польську журналістку лікуватимуть в Україні – Міноборони

Стан журналістки українського телеканалу «Еспресо TV», громадянки Польщі Б'янки Залевської стабільно важкий, але розриву спинного мозку немає, повідомив директор військово-медичного департаменту Міністерства оборони України Віталій Андронатій. Про це інформує «Інтерфакс-Україна».

 

«Її стан зараз ми розцінюємо як важкий. Вона отримала серйозну черепно-мозкову травму, травму хребта ... На щастя, спинний мозок цілий, не пошкоджений», - сказав він журналістам 29 липня, підтвердивши, що журналістку планують перевести на лікування до Києва найближчим днями.

 

Він також розповів, що після поранення журналістка була доставлена ​​в Харківський військово-медичний клінічний центр, де її прооперували і стабілізували життєві функції. «Зараз їй ніщо не загрожує», - підкреслив Віталій Андронатій.

 

За його словами, Б'янку Залевську планують направити до Київського інституту нейрохірургії.  «Реанімобілем в найближчі дні вона буде евакуйована до Києва», - сказав пан Андронатій, зазначивши, що немає необхідності направляти польську журналістку на лікування до Польщі.

 

Вчора, 28 липня,  Микола Княжицький в ефірі «Еспресо.TV»  повідомив, що Б'янку Залевську оперуватимуть у Києві. «Завтра Б'янку з Харкова доправлять до Києва, де мають провести операцію на хребті», - сказав він. 

 

Наразі Б'янка Залевська перебуває в харківській лікарні після серйозних ушкоджень, серед яких вогнепальне поранення та перелом хребта. Їй зробили операцію на ключиці.

 

Нагадаємо, 27 липня Б'янка Залевська була важко поранена при обстрілі в зоні АТО. Військовослужбовці сил АТО, надавши першу медичну допомогу, терміново доставили журналістку до найближчої лікарні, що в місті Старобільск Луганської області. Звідти, зважаючи на критичний стан здоров'я, поранена була негайно евакуйована вертольотом до Харкова для надання фахової медичної допомоги.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY