detector.media
28.07.2014 17:29
В Україні буде запроваджено ліцензування книжкової продукції – віце-прем’єр Сич
В Україні буде запроваджено ліцензування книжкової продукції – віце-прем’єр Сич

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Сич заявив, що до переліку російських товарів, імпорт яких підлягатиме лізензуванню в Україні, буде включено і книжкову продукцію. Про це він повідомив сьогодні, 28 липня, на брифінгу, передає «Укрінформ».

 

Віце-прем'єр заявив, що ліцензування буде введено для захисту українського інформаційного простору і обмеження надмірного імпорту з Росії.

 

«Зважаючи на рішення уряду про те, щоб ввести секторальні санкції щодо продукції, виробленої в Росії, я запропонував відповідній робочій групі внести пропозиції і стосовно санкцій щодо російськомовної книги. В умовах ведення війни треба захищати український інформаційний простір і в сенсі книги. Тому ми будемо це робити, обмежуючи надмірний імпорт, по-друге, надаючи пільги для української книги», - підкреслив Олександр Сич.

 

Віце-прем'єр уточнив, що ліцензування відповідних «друкованих книг, брошур, листівок і аналогічних друкованих матеріалів» поряд з ліцензуванням інших товарів проводитиметься «з метою запобігання застосування до громадян України методів інформаційної війни та дезінформації, розповсюдження ідеології людиноненависництва, фашизму, ксенофобії і сепаратизму, зупинення посягань на територіальну цілісність».

 

Пан Сич зазначив, що доручив подати свої пропозиції щодо переліку санкцій міністрам охорони здоров'я, освіти, культури, молоді і спорту.

 

Нагадаємо, російське книжкове видавництво «Ексмо», що має представництво в Україні та власну мережу продажу книжок, почало випускати серію антиукраїнських книг у жанрі фентезі - «Бандерівський геноцид», «Дике поле 2017. На руїнах України», «Зламаний тризуб» та інші.  

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY