detector.media
28.07.2014 10:49
«Укрпошта» не має намірів знову піднімати тарифи на доставку преси
«Укрпошта» не має намірів знову піднімати тарифи на доставку преси

Українське державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» не має намірів піднімати цього й наступного року тарифи на доставку преси. Про це в інтерв'ю «Редакторському порталу» заявив комерційний директор «Укрпошти» Василь Веселий.

 

«Зважаючи на суспільно-політичну ситуацію, позиція і міністра, і підприємства така: тарифи на доставку преси не піднімати. Ні цьогоріч, ні в наступному році», - запевнив він.

 

За словами комерційного директора «Укрпошти», минулорічне підняття тарифів на доставку періодики стало логічним наслідком загальноекономічних процесів і не принесло бажаного комерційного ефекту, адже тариф не змінювався протягом 5 років. «Це не означає, що ми відмовляємося від своїх намірів підвищувати якість послуг. Ми боремося за те, щоб періодичні друковані видання доходили вчасно - дата в дату», - зауважив пан Веселий.

 

Для налагодження діалогу щодо покращення послуги доставки преси «Укрпошта» планує створити дорадчий орган за участю видавців.

 

«Укрпошта» також має намір обговорити з видавцями питання удосконалення передплати, зокрема доцільності перманентної передплати, щоб видання можна було передплатити будь-коли, а не лише в обмежені строки.

 

Пан Веселий звернув увагу на налагодження логістики. На його думку, потрібно зробити локальні центри друку видань, наприклад, у Львові, Донецьку, Дніпропетровську, щоб не витрачати час на розвозку преси з Києва.

 

«Ми б хотіли, щоб видавці пішли нам на поступки в питанні, де "Укрпошта" має забирати пресу. Нам зручніше - з локальних центрів. Видавцям друкувати великі замовлення краще в київських друкарнях. Питання складне і буде обговорюватися. Нам, зі своєї позиції, видається, що легше перекинути файл у місцеву друкарню, ніж телепортувати машину з цілим тиражем», - наголошує комерційний директор «Укрпошти».

 

Він також виступає за те, щоб «Укрпошта» стала єдиним підприємством-консолідатором, який забезпечує передплату.

 

На запитання «Редакторського порталу» щодо можливості скасування статті 9 Закону України «Про захист засобів масової інформації» Василь Веселий зауважив, що необхідно розмежовувати, яка преса є соціально-важливою, а яка - відверто комерційною, і чому держава має компенсувати доставку такої преси.

 

Василь Веселий повідомив, що цього року доставка періодики з державного бюджету дотується лише на 15% від заявленої потреби, тобто у 2014 році «Укрпошта» просубсидіює видавців на 40 млн грн за власний рахунок.

 

Нагадаємо, українське державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» з 1 січня 2014 року підвищило тарифи на прийняття передоплати та доставку періодичних видань на 45%, незважаючи на протести НСЖУ і Держкомтелерадіо.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY