detector.media
28.07.2014 08:54
Соцмережа «ВКонтакте» вийшла з ладу через спеку у Росії
Соцмережа «ВКонтакте» вийшла з ладу через спеку у Росії

Вчора, 27 липня, на кілька годин припинила свою роботу російська соціальна мережа «ВКонтакте», що сталося через аварію в одному з дата центрів. Про це повідомляє видання AIN.ua.

 

Користувачі «ВКонтакте» відчували труднощі з доступом до популярної мережі поступово: спочатку пропали з доступу фотографії, записи та повідомлення, а потім перестав відкриватися сайт.

 

Як повідомляють у компанії, збій у роботі мережі пов'язаний з аварією в дата-центрі «ВКонтакте» в місті Санкт-Петербурзі (Росія).

 

«Сайт недоступний внаслідок аварії в одному з дата-центрів «ВКонтакте» в Санкт-Петербурзі, викликаної безпрецедентною спекою», - написав у Twitter прес-секретар мережі Георгій Лобушкін.

 

За даними погодних онлайн-сервісів, зазначає AIN.ua, в Петербурзі ввечері 27 липня стовпчик термометра піднявся до 30 градусів за Цельсієм.

 

У компанії обіцяли швидко відновити нормальний доступ до сайту (в тому числі, окремих записів і фотографій). На 21.30 за київським часом мережа відновила роботу майже у повному обсязі.

 

Нагадаємо, з 1 серпня в Російській Федерації набирає чинності новий антитерористичний закон, що надає повне право на отримання Федеральній службі безпеки РФ практично всіх особистих даних користувачів інтернет-ресурсів, зареєстрованих у РФ. Таким чином ФСБ на законодавчому рівні отримує повне право втручатися в особисте життя не тільки громадян Росії, а й іноземців.

 

У СБУ попереджають всіх громадян, які стурбовані безпекою особистої інформації, і рекомендують утриматися від використання інтернет-ресурсів російської доменної зони, в першу чергу це стосується соцмереж та поштових скриньок.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY