detector.media
27.07.2014 11:33
«112 Україна» закликав владу розслідувати акти агресії проти телеканалу та інших ЗМІ
«112 Україна» закликав владу розслідувати акти агресії проти телеканалу та інших ЗМІ

Журналісти «112 Україна» звернулися до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, Генерального прокурора України, міністра внутрішніх справ України, а також «до усієї небайдужої спільноти» щодо безпеки журналістів. Про це йдется в листі за підписом команди «112 Україна».

 

Автори відкритого листа просять оперативно розслідувати акти агресії проти телеканалу «112 Україна» та інших ЗМІ; притягнути до відповідальності замовників, організаторів та виконавців нападів; гарантувати безпеку українським ЗМІ та їх співробітникам; публічно засудити дії провокаторів, які нападають на канал «112 Україна» та забезпечити підтримку свободи слова та вільної журналістики.

 

«Сьогодні кожна газета, сайт, радіо або телеканал може постраждати від провокаторів та зловмисників. Колектив «112 Україна» розцінює такі дії як намагання схилити незалежні ЗМІ до цензури, а також тиску на інформаційну політику», - йдеться у зверненні журналістів.

 

З повним текстом листа можна ознайомитися тут.

  

Як писала «Детектор медіа, 25 липня офіс «112 Україна» намагався підпалити невідомий у масці. Близько 21:30 він кинув у двері пляшку із запальною сумішшю.

 

Слідчим відділом Шевченківського райуправління столичної міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 194 - «Умисне знищення або пошкодження майна», санкція якої передбачаєпокарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п'ятнадцяти років. Вживаються заходи щодо встановлення особи, яка причетна цього кримінального правопорушення.  

 

Минулого тижня вночі до офісу телекомпанії «112 Україна» приїхали агресивно налаштовані люди, які погрожували підпалити телеканал, ефірне наповнення котрого буцімто не влаштовує їхні смаки, нагадують журналісти «112  Україна у своєму зверненні.

 

«"112 Україна" - не єдиний телеканал, проти якого застосовують провокації та чорний PR. Інші українські ЗМІ теж зазнають атак - на їхні офіси нападають, співробітникам погрожують, повідомляють про «замінування», - акцентують журналісти.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY