detector.media
25.07.2014 13:25
Головреда кримськотатарської газети «Авдет» викликали до ФСБ за звинуваченням у «екстремізмі»
Головреда кримськотатарської газети «Авдет» викликали до ФСБ за звинуваченням у «екстремізмі»

До кримського відділення Федеральної служби з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій Росії (Роскомнадзор) надійшла скарга на кримськотатарську газету «Авдет».  Про це повідомляє видання «Крым. Реалии» з посиланням на головного редактора видання Шевкета Кайбуллаєва.

 

За його словами, 24 липня він був запрошений на бесіду в прес-службу управління ФСБ в Криму, де його поінформували щодо скарги.

 

«Скарга написана від імені громадянина Ріната Шаймарданова, який звинуватив газету "Авдет" у публікації екстремістських матеріалів. До числа таких він відніс, наприклад, публікацію рішення Меджлісу кримськотатарського народу від 4 липня про бойкотування виборів в "Госсовет" і місцеві органи влади», - розповів Шевкет Кайбуллаєв.

 

Як повідомив головний редактор газети «Авдет», представники прес-служби ФСБ спілкувалися ввічливо, проте «дали зрозуміти, що цей документ може мати для газети серйозні наслідки». За його словами, в тій же скарзі міститься звинувачення в екстремізмі й іншої кримськотатарської газети «Кирим».

 

За словами Шевкета Кайбуллаєва, газета «Авдет» продовжуватиме свою роботу без змін редакційної політики.

 

Газета «Авдет» є друкованим органом Меджлісу кримськотатарського народу. Видається з 15 липня 1990 року.

 

Нагадаємо, генеральний директор кримськотатарського телеканалу ATR Ельзара Іслямова і інтерв'ю «Крым. Реалии»  заявила, що прямого тиску на канал зараз не здійснюється, і пообіцяла зберегти принципи, за якими журналісти працювали до анексії Криму Росією.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY