detector.media
24.07.2014 09:08
ОБСЄ закликає звільнити журналіста Антона Скибу, якого викрали терористи у Донецьку
ОБСЄ закликає звільнити журналіста Антона Скибу, якого викрали терористи у Донецьку

Представник зі свободи засобів інформації Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) Дуня Міятович закликала терористів на Донбасі негайно звільнити журналіста-фрілансера Антона Скибу (на фото), якого викрали 22 липня у Донецьку збройні сепаратисти. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на прес-службу ОБСЄ.

 

Дуня Міятович різко засудила це викрадення й заявила, що «журналісти не мають ставати цілями нападів тільки за те, що виконують свої професійні обов'язки».

 

Представник зі свободи ЗМІ ОСБЄ згадала в заяві і про низку попередніх випадків викрадень, нападів, утримань і залякувань журналістів на Донбасі, що сталися протягом цього місяця. За її словами, така ворожа практика перешкоджання роботі журналістів неприпустима і має бути припинена негайно. Вона також висловила сподівання, що правоохоронці таки отримають можливість розслідувати невпинне насильство проти представників засобів інформації на Сході України і арештувати винних, щоб припинити такий «клімат безкарності».

 

Нагадаємо, 22 липня увечері терористи викрали журналіста Антона Скибу з готелю «Донбас палас» у Донецьку, де він перебував разом зі знімальною групою американського телеканалу CNN. Раптово до готелю увірвалися троє озброєних бойовиків, схопили журналіста, вивели і вивезли в невідомому напрямку.

 

Зараз представники Донецької міськради, громадськості та профспілкових журналістських організацій ведуть переговори з терористами щодо звільнення журналіста.

 

Сьогодні, о 13.00 головний редактор інтернет-видання «Новости Донбасса» Олексій Мацука звернеться публічно до терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), щоб той відпустив  захопленого у заручники журналіста Антона Скибу. 

 

«Ми ведемо переговори щодо Антона Скиби, але його не звільняють. Як головред видання, в якому він працює, я хочу публічно звернутися до Стрєлка, щоб він відпустив журналіста. Ймовірно я це зможу зробити в обід в Дніпропетровську. Прошу журналістів допомогти нам поширити інформацію», - повідомив Олексій Мацука. Зверення відбудеться о 13.00 в Дніпропетровській ОДА.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY