detector.media
22.07.2014 15:44
Стартували засновані журналістами сайти територіальних громад Києва
Стартували засновані журналістами сайти територіальних громад Києва

Журналісти, ІТ-спеціалісти та волонтери створили сайти чотирьох територіальних громад Києва - Голосієво, Оболоні, Святошино і «Шевченка». На них жителі столиці матимуть змогу розміщувати матеріали з контролю за діяльністю місцевих органів влади, правоохоронців та судової системи. Про це повідомила засновниця проектів, журналіст і депутат Коцюбинської селищної ради Ірина Федорів (на фото).

 

Почали свою роботу сайти «Громада Оболоні», «Громада Святошино», «Громада Шевченко» та «Громада Голосієво».

 

За словами Ірини Федорів, ідея заснування столичних ресурсів виникла у неї після успіху проекту «Сайт громади Приірпіння», який функціонує вже п'ятий рік.

 

«Сюди пишуть і журналісти, і десятки небайдужих людей. Прокурор Ірпеня вже рік як є постійним колумністом сайту громади й звітує про свою роботу в регіоні. На статті про правопорушення правоохоронні органи регіону реагують часто навіть без заяв і звернень, як на публікацію в ЗМІ. Сесії і життя місцевих рад, яке до того було майже невідомим громаді, тепер є публічним», - повідомила пані Федорів.

 

За словами журналістки, у команді київських сайтів наразі працює ІТ-спеціаліст, який відгукнувся на її пропозицію в блозі на сайті «Українська правда», та низка волонтерів. Громада Оболоні вже має головного редактора-модератора - журналістку Тетяну Катриченко.

 

«Наразі ми потребуємо допомоги десяти журналістів із кожного з десяти районів столиці, які б також стали нашими редакторами», - зазначила Ірина Федорів. За її словами такі сайти плануютьвся в різних районах Київської області.

 

Всі охочі долучитися до нового проекту громадської журналістики можуть надіслати свої пропозиції на адресу pigmaliones@gmail.com .

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY