detector.media
22.07.2014 09:33
Російське видавництво «Ексмо» випустило сім книжок антиукраїнського фентезі - ТСН
Російське видавництво «Ексмо» випустило сім книжок антиукраїнського фентезі - ТСН

Російське книжкове видавництво «Ексмо» почало випускати серію антиукраїнських книг у жанрі фентезі. Поки що серія нараховує сім книг, повідомляє ТСН.ua.

 

Видавництво «Ексмо» вже в назвах демонструє українофобський зміст творів - «Бандерівський геноцид», «Дике поле 2017. На руїнах України», «Зламаний тризуб» і так далі. Патріотів тут називають «свідомітами», Україну - Малоросією.

 

Перші книги «Ексмо» вийшли у березні-квітні цього року. У анотації до них «пророчо» описується майбутня допомога проросійським терористам на Сході України з боку Кремля. «Бандерівські "карателі" з тризубом на погонах починають геноцид російськомовного населення... Усе Лівобережжя, Крим та Новоросія піднімаються проти окупантів. Росія допомагає бійцям спротиву новітньою зброєю, добровольцями та військовими радниками», - йдеться в описі до книжки Георгія Савицького «Поле бою - Україна. Зламаний тризуб».

 

Варто зауважити, що «Ексмо» - одне з двох найбільших комерційних книжкових видавництв Росії, має свою систему розповсюдження і свої філіали в країнах СНД. Таким чином, можна зробити прогноз, що такі твори розраховані на масовий попит і прибуток від продажу.

 

Нагадаємо, ГО «Форум видавців» і «Економічний бойкотний рух» дійшли згоди щодо продажу виданих у Росії книжок на цьогорічному, 21-му Форумі видавців у Львові. «Присутність російських видавців визнана небажаною, тому їх на ярмарку не буде. Українські книготорговельні компанії будуть попереджені про недоречність продажу книжок російського походження в сьогоднішніх умовах. Якщо вони все-таки вирішать торгувати, то будуть зобов'язані маркувати книжки згідно з ухвалою Львівської міської ради від 10 липня 2014 р. Наліпки для маркування забезпечить ГО "Форум видавців", що також контролюватиме дотримання вимог ухвали», - йдеться в спільній заяві «Форуму видавців» і «Економічного бойкотного руху».

 

«Детектор медіа»

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY