detector.media
21.07.2014 15:21
Блогер Микола Малуха розповів, як його поранили з автомата в Донецьку
Блогер Микола Малуха розповів, як його поранили з автомата в Донецьку

Екс-журналіст і блогер Микола Малуха 27 травня в Донецьку, де він на той момент жив і працював, був поранений з автомата терористами, коли намагався визволити хлопця, якого взяли в заручники. Цю історію пан Малуха описав на своїй сторінці у Facebook сьогодні, 21 липня, коли вже з родиною остаточно залишив Донецьк і перебуває в безпеці.

 

Микола Малуха розповів, як у вівторок, 27 травня, він з вікна своєї квартири в Донецьку на вул. Університетській побачив, як п'ятеро озброєних чоловіків (майже всі вони були з АК-74) схопили хлопця і кудись його тягли. Блогер вирішив вийти на вулицю й заступитися за заручника.

 

Біля магазину «Єва» на вулиці Університетській, 80, пан Малуха побачив, як п'ятеро бойовиків схопили хлопця зі словами «тягни його в багажник - буде ще один заручник». Хлопець благав його відпустити і прохав по допомогу в перехожих. «Можливо, якби оточуючі спробували заступитися і втрутилися в ситуацію, цей день завершився для мене мирно. Замість цього одна перехожі дама буркнула під ніс: "Якщо пакують, значить, є за що". Інші мовчки стояли і знімали на відео все, що відбувається. І це "Донбас, який ніхто ніколи не ставив на коліна"?!» - пише блогер.

 

За його словами, хлопця запхали до багажника «Ланоса», бойовики вже майже сіли в салон, коли заручник ногою відчинив багажник і вискочив. За ним погнався один з бойовиків. І тоді Микола Малуха, за його зізнанням, вирішив втрутитися в бійку. Він мав при собі розкладну палицю, якою почав лупцювати терориста, і йому вдалося вирвати хлопця. Після цього блогер і звільнений хлопець кинулися тікати.

 

«Пробігши метрів 7-10, я почув постріл і відчув біль (не сильний). У мене одразу скрутило пальці руки (як у людей, хворих церебральним паралічем), і відчув вологу біля правого боку», - пише блогер.

 

«У цей момент почув ще одну чудову донецьку фразу від мужика років 50: "Правильно! Відстрілюйте їх"», - згадує пан Малуха.

 

Він намагався втекти, але його наздогнали на вулиці Панфілова. Терористи наказали залізти в багажник і повезли його до захопленої будівлі місцевого СБУ - штабу батальйону бойовиків «Восток». Хлопця, якого намагався визволити блогер, терористи теж спіймали, його нібито схопили за те, що крикнув «Прийде "Правий сектор" і всіх вас виріже».

 

Терористи допитували Миколу Малуху й погрожували катувати і вбити, але не били, бо він був пораненим. Допитував один з командирів на ім'я Максим із позивним «Мексиканець». Пан Малуха у відповідь наголошував, що є громадянином Російської Федерації, що заступився за людину, на яку напали озброєні чоловіки без опізнавальних знаків, і казав, що зараз втратить свідомість через втрату крові.

 

Кулею Миколі Малусі розірвало пахву і трицепс правої руки. Фельдшер терористів зробила йому перев'язку, далі «швидка» відвезла пораненого в лікарню ім. Калініна. У лікарню з ним поїхали двоє бойовиків. Згодом з'ясувалося, що куля пройшла навиліт, органів і кісток не зачепила, пошкодила нерв.

 

Про подальший розвиток подій Микола Малуха не розповідає: «Деталі уточнювати не можу». З його Facebook відомо, що зараз він уже одужав, виїхав з Донецька і вивіз свою родину.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY