detector.media
21.07.2014 14:48
У Миколаєві редактору сепаратистського сайту «Набат» дали чотири роки умовно
У Миколаєві редактору сепаратистського сайту «Набат» дали чотири роки умовно

18 липня Центральний районний суд Миколаєва засудив редактора сепаратистського сайту «Набат» Дмитра Двойнисюка до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Про це повідомляє інтернет-видання «НікВесті» із посиланням на інформацію УСБУ в Миколаївській області.

 

За інформацією видання, Дмитро Двойнисюк займався публікацією новин сепаратистського та пропагандистського змісту на сайті «Набат» після оголошення в розшук та втечі попереднього керівника сайту, миколаївського сепаратиста Костянтина Тістола.

 

У повідомленні  СБУ, зокрема, йдеться, що в травні 28-річний непрацюючий Дмитро Двойнисюк за вказівкою куратора з АР Крим, ким, ймовірно, є Костянтин Тістол, розміщав на місцевому електронному ресурсі матеріали сепаратистського змісту.

 

«Під час досудового слідства правопорушник зізнався, що отримував завдання тиражувати сепаратистські матеріали від громадянина України, завербованого спецслужбами РФ, що брав участь у підривній діяльності проти України», - йдеться в повідомленні СБУ.

 

Рішенням суду зловмисника визнано винним за частиною 1 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України і засуджений до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

 

Раніше повідомлялося, що миколаївський сайт «Набат» активно поширює ідеї сепаратизму і спотворює інформацію про хід АТО.

 

Нагадаємо, у червні СБУ відкрила кримінальне провадження  за підозрою Дмитра Двойнисюка у публічних закликах до терористичної діяльності.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY