detector.media
21.07.2014 12:52
Корреспондент.net вибачився перед читачами за передрук антиукраїнських новин російських ЗМІ
Корреспондент.net вибачився перед читачами за передрук антиукраїнських новин російських ЗМІ

Шеф-редактор інтернет-видання Корреспондент.net Максим Мінін приніс свої вибачення читачам за передрук новин з російських ЗМІ, які порушували баланс і представляли виключно точку зору Кремля на події в Україні. Про це повідомила «Детектор медіа» прес-служба медіахолдингу UMH group, який належить бізнесмену Сергію Курченку.

 

«Згідно редакційної політики сайту Корреспондент, "копіпаст" з будь-яких ЗМІ - не тільки російських - заборонений. Спрацював банальний людський фактор: черговий редактор халатно поставився до своїх обов'язків. Ми провели роботу з цим співробітником, а читачам приносимо свої вибачення», - заявив пан Мінін.


Раніше «Детектор медіа» повідомила, що 21 липня о 8.57, видання Корреспондент.net передрукувало сюжет пропагандистського російського телеканалу RT (Russia Today) під заголовком «Спостерігач ОБСЄ: У Луганську бомблять виключно мирні цілі». На відео російського телеканалу, яке теж наводить Корреспондент.net, можна почути, як жінка говорить: «Називається, українська армія прийшла нас захищати! Хто захищає так?». З цього вислову можна зрозуміти, що бомбардування і обстріли Луганська веде українська армія. Ніякого коментаря чи пояснення до інформації з сюжету російського телеканалу Корреспондент.net з української сторони інтернет-видання не подає.

 

Це не перший випадок «копіпасту», за висловом Максима Мініна, на цьому сайті. 20 липня Корреспондент.net також передрукував новину російського ИТАР-ТАСС, у якій керівник так званої ЛНР Валерій Болотов заявляє, що Луганськ «повністю контролюється сепаратистами», а українські сили АТО називаються «диверсантами».  Ніякого коментаря з української сторони подано не було.

 

Прес-служба також повідомляє, що після звернення «Детектор медіа» згадані новини на сайті Корреспондент.net було оновлено зі змінами.

 

Нагадаємо, 27 червня видання Корреспондент.net у публікації «Порошенко: якщо війська РФ не підуть з України - буде справжня війна» перекрутило слова Президента України. Після звернення «Детектор медіа» у новині «Порошенко не погрожував Росії «справжньої війною» видання заявило, що спростовує свою новину вибачається перед Президентом України і читачами.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY