detector.media
21.07.2014 12:38
Росіяни мають намір утримувати журналіста «2+2» Агаркова в міграційному ізоляторі щонайменше 10 днів
Росіяни мають намір утримувати журналіста «2+2» Агаркова в міграційному ізоляторі щонайменше 10 днів

Російська Федеральна міграційна служба (ФМС) заявляє, що журналіста програми «Спецкор» каналу «2+2» та ТСН «1+1» Євгена Агаркова утримуватимуть у міграційному ізоляторі 10 днів, після чого ще від двох до семи днів готуватимуть документи щодо депортації. Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на представника управління ФМС по Воронезькій області.

 

За словами представника УФМС, журналіст прибув до центру тимчасового утримання іноземних громадян (міграційного ізолятора) в Павловському районі Воронезької області 18 липня і буде перебувати там протягом 10 днів - упродовж цього часу він має можливість оскаржити рішення суду про видворення з Росії.

 

Потім, якщо рішення не буде оскаржено, пристави почнуть готувати документи щодо депортації - це може зайняти від двох до семи днів.

 

В УФМС заявили, що український журналіст не скаржиться на умови утримання.

 

Нагадаємо, Євген Агарков у Воронежі висвітлював справу українського офіцера Надії Савченко, яку утримують у місцевому СІЗО. 18 липня його затримали співробітники УФМС у готелі, в якому він проживав. Пана Агаркова звинуватили в незаконній журналістській діяльності. 18 липня адміністративний суд оштрафував журналіста на 2000 гривень і відправив у міграційний ізолятор в селі Єлизаветівка, що знаходиться за 160 км від Воронежа.

 

Український омбудсмен Валерія Лутковська звернулася до російського омбудсмана з вимогою звільнення журналіста, а НСЖУ і НМПУ звернулись до міжнародних організацій з приводу незаконного утримування Євгена Агаркова в РФ.

 

Російська сторона третій день не допускає українського консула до журналіста.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY