detector.media
19.07.2014 19:53
Валерія Лутковська звернулася до російського омбудсмана щодо звільнення журналіста «2+2» Євгена Агаркова - ТСН
Валерія Лутковська звернулася до російського омбудсмана щодо звільнення журналіста «2+2» Євгена Агаркова - ТСН

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до російського омбудсмана щодо звільнення кореспондента «2+2» Євгена Агаркова, якого затримали 18 липня у Воронежі (Росія) і наразі тримають в міграційному ізоляторі. Про це повідомила кореспондент «1+1» в Росії Маргарита Ситник у випуску ТСН 19 липня.

 

Адвокат української льотчиці Надії Савченко, яку тримають під вартою в Росії, Марк Фейгін в сюжеті сказав, що затримання Євгена Агаркова і утримування його у міграційному ізоляторі у РФ є порушенням його прав. Він запевнив, що робитиме все можливе, щоб захистити кореспондента.

 

Нагадаємо, журналіст програми «Спецкор» каналу «2+2» Євген Агарков уже добу перебуває в міграційному ізоляторі в Росії. Російська влада звинуватила його в незаконній журналістській діяльності. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Як писала «Детектор медіа», Євген Агарков у Воронежі висвітлював справу українського офіцера Надії Савченко, яку утримують у місцевому СІЗО. Його затримали співробітники російського імміграційного УФМС у готелі, в якому він проживав.

 

Пана Агаркова звинуватили в незаконній журналістській діяльності. 18 липня відбулося засідання адміністративного суду, згідно з рішенням журналіста каналу «2+2» оштрафували на 2000 гривень і відправили в міграційний ізолятор в селі Єлизаветівка, що знаходиться за 160 км від Воронежа.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY