detector.media
19.07.2014 19:48
Гран-прі Одеського кінофестивалю - в ізраїльської стрічки «Мотивації нуль» (ПЕРЕЛІК ПЕРЕМОЖЦІВ)
Гран-прі Одеського кінофестивалю - в ізраїльської стрічки «Мотивації нуль» (ПЕРЕЛІК ПЕРЕМОЖЦІВ)
Розпочалася церемонія закриття 5-го Одеського міжнародного кінофестивалю, повідомляє кореспондент «Детектор медіа». 
 
Вечір відкрився  «червоною доріжкою», на яку більшість учасників національної програми прийшли в чорному одязі - 18-го липня стало відомо про раптову смерть актора театру і кіно, народного артиста України Віталія Лінецького.
 
Колегу й кінодіяча, а також пам'ять трагічно загиблих пасажирів збитого малайзійського пасажирського літака Boeing-777 рейсу МН17 вшанували хвилиною мовчання.
 
Церемонію закриття ведуть актриса і телеведуча Сніжана Єгорова та журналіст і ведучий каналу «Україна» (партнера фестивалю) Олег Панюта.  
 
Першою нагороду кінофестивалю - «Золотого Дюка» - за вклад у національне кіномистецтво отримала кінорежисер Кіра Муратова.  
 
Гран-прі та винагороду в 12 тис. Євро здобула стрічка «Мотивації нуль» режисера-дебютанта Тальї Лаві (Ізраїль). Нагадаємо, обирають головного переможця ОМКФ самі глядачі шляхом голосування.

«Золотим Дюком» у категорії «Найкращий український повнометражний фільм» відзначено документальну стрічку «Присмерк» Валентина Васяновича. Режисеру вручили також сертифікат на 50 тисяч гривень. Нагадаємо, ця робота здобула й спеціальну відзнаку Міжнародної федерації кінопреси. 
 
«Найкраща режисерська робота» - «Чорне вугілля, біла крига» Їнана Дао із формулюванням «за захоплюючу режссуру й бескомпромісно правдиве відображення китайської сучасності».
 
Переможець міжнародної конкурсної програми - картина «Побачення наосліп» Левана Когуашвілі (Грузія, Україна).
 
Решту відзнак цьогорічного кінофестивалю розподілено так:
 
«Найкраща акторська робота» - Анжеліка Літценбургер «за настільки сміливий виклад особистої історії» в фільмі Party Girl (Франція). Для актриси це перша відзнака.
 
Спеціальніі відзнаки журі отримали дві стрічки: мексиканська «Гуерос» Алонсо Руспаласіоса за «новаторську форму висловлення поваги класичному французькому кінематографу» й російська картина «Зірка» Анни Мелікян за блискучу акторську гру Тіни Далакішвилі.  


Нагадаємо, підсумки національного конкурсу було підведено 18 липня. «Дюка» у номінації «Найкращий український короткометражний фільм» та премію в розмірі 10 тисяч гривень здобув фільм «Листопад» Марії Кондакової.

Приз  за найкращу акторську роботу у Національній конкурсній програмі поділили Станіслав Боклан за роль у стрічці «Поводир» та Усхан Чакир, який знімався у стрічці «Люби мене» Марини Ер Горбач та Мехмета Багадир Ера (Україна-Туреччина). 
 
Нагороду Міжнародної федерації кінопреси за найкращий український повнометражний фільм здобула картина «Зелена кофта» Володимира Тихого. З повним переліком переможців національного конкурсу можна ознайомитися тут
 
«Детектор медіа» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY