detector.media
19.07.2014 13:32
Молоді режисери організували благодійно-мистецьку акцію для підтримки армії
Молоді режисери організували благодійно-мистецьку акцію для підтримки армії

Випускники Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого (майстерня Василя Вітра) розпочали благодійно-мистецьку акцію. З кількох своїх дипломних робіт вони підготували альманах і показують ці фільми в кінотеатрах. Метою такої акції є збір коштів на підтримку української армії, пише газета «День».

 

Уже відбувся кіносеанс у містечку Радивилові Рівненської області. Там кінематографісти зібрали за один показ понад 5 тисяч гривень.

 

«Цього року я закінчив університет ім. Карпенка-Карого. Спеціальність "Режисура телебачення". Сам родом з маленького містечка Радивилів. У мене є друзі, які теж займаються створенням екранних видовищ. От ми вирішили започаткувати показ у нашому місті своїх же робіт, - розповідає однин з організаторів акції Арсеній Бортник. - Тобто створити кіно людям з міста населенням 15 тисяч, і це не фантастика. Поблизу Радивилова за 10 км розташоване місто Броди. В якому є військові частини, зокрема 16-та бригада армійської авіації. Тому ми вирішили зробити показ благодійним і усі кошти передати нашим місцевим військовим. Кожен українець має підтримати своїх захисників».

 

За його словами, у програмі задіяно чотири роботи: «Чотири півні», «Як Шевченко шукав роботи» (режисер Арсеній Бортник), анімаційна стрічка «Магазин щастя» (режисер Тарас Підгірняк, художник Юліанна Вербіщук) та «Сироїд» (режисер Софія Лаврів). А планах у молодих кінематографістів відвідати з благодійною акцією Львів, Остріг, Коломию та Київ.

 

«До столиці плануємо привезти роботи на початку серпня, - продовжує режисер. -  Наступний же сеанс відбудеться цієї неділі, 20 липня, о 18:00 в м. Броди (кінотеатр "Світ кіно"). Усі кошти, виручені від кінопоказів, підуть на допомогу нашій армії. Тож запрошуємо всіх, хто любить українське кіно, турбується про українську армію і має світлу душу та віддане серце Україні».

 

Фото - «День»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY