detector.media
18.07.2014 20:16
Пішов з життя 43-річний український актор Віталій Лінецький
Пішов з життя 43-річний український актор Віталій Лінецький

Помер відомий український актор театру і кіно, заслужений артист України Віталій Лінецький. Така інформація надійшла «Детектор медіа» від прес-служби Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ).

 

Про раптову смерть актора також повідомив артист Київського академічного театру драми і комедії на Лівому березі Віталій Салій, пише «Дзеркало тижня». Сценарист Григорій Руденко у своєму Facebook також  підтвердив цю інформацію.

 

Поки що немає інформації про причини смерті актора.

 

Віталій Лінецький народився 16 листопада 1971 в Івано-Франківську. Закінчив Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого.

 

Працював актором в Івано-Франківському українському драматичному театрі і в Київському ТЮЗі. До теперішнього часу був актором Київського академічного театру драми і комедії на Лівому березі.

 

Двічі лауреат професіональної театральної премії «Київська Пектораль»: у 1998 році - у номінації «Краща чоловіча роль другого плану» за роль Сеньйора Меіса в спектаклі «Трохи вина ... або 70 обертів» за новелами Піранделло, в 2007 році - в номінації «Краща чоловіча роль першого плану» за роль Єгора Войницького у виставі «26 кімнат ...» за п'єсою Чехова «Лісовик».

 

Зіграв десятки ролей у кіно, серіалах і мюзіклах, у тому числі - в останньому фільмі Кіри Муратової «Вічне повернення» та в стрічці «ТойХтоПройшовКрізьВогонь».

 

Останньою його роботою, як повідомляє інтернет-вдання «Кіно-театр»,  стала стрічка «Злочин у фокусі» кінокомпанії Star Media, яка зараз знаходиться у виробництві.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY