detector.media
18.07.2014 19:42
У Росії затримали журналіста «Спецкора» каналу «2+2» і доправили в ізолятор для мігрантів
У Росії затримали журналіста «Спецкора» каналу «2+2» і доправили в ізолятор для мігрантів

У Воронежі співробітники російського іміграційного контролю Федеральної міграційної служби (ФМС) затримали журналіста програми «Спецкор» каналу «2+2» Євгена Агаркова. Про це повідомляє ТСН.ua.

 

За інформацією ТСН, російські співробітники ФМС затримали українського журналіста в готелі, де він проживав. Євгена Агаркова звинуватили в так званій «незаконній журналістській діяльності».

 

Сьогодні, 18 липня, у Воронежі відбулося засідання адміністративного суду, згідно його рішення, Агаркова оштрафували на 2000 руб. і відправили в міграційний ізолятор в селі Єлизаветівка, розташованому за 160 км від Воронежа.

 

У зв'язку із затриманням журналіста український консул в РФ звернувся до МЗС Росії з проханням відпустити Євгена Агаркова під особисту відповідальність, щоб він зміг сьогодні повернутися додому. В МЗС Росії у такому проханні  відмовили.

 

ТСН нагадує, що затриманий російською ФМС журналіст Євген Агарков у Воронежі висвітлював справу українського офіцера Надії Савченко, яку утримують у місцевому СІЗО.

 

Нагадаємо, 3 липня спецкореспондента ТСН у Росії Маргариту Ситник та оператора програми затримали у Волгограді (Росія) чоловіки, які назвалися «оперуповноваженими».  Журналістів «1+1»  затримали в місцевому готелі, де вони зупинилися на час відрядження. Росіяни почали допитувати українських журналістів, знімаючи процес на камеру. Попри наявність у знімальної групи акредитації МЗС Росії, «оперуповноважені» продовжували допит під приводом того, що неподалік нібито пограбовано бабусю.

 

12 березня кореспондент ТСН Ганна Бока і оператор Павло Бондаренко були затримані міліцією у Владикавказі (Росія) на кілька годин. Російська влада не впустила їх на територію Осетії.

 

12 березня зник зв'язок зі знімальною групою «1+1» в Абхазії.  Кореспондентку ТСН Наталку Пісню (на фото) та оператора Сергія Кисельова вивезли з готеля, допитали за участі російських співробітників ФСБ і депортували з Абхазії.

 

Канал «1+1» висловив серйозне занепокоєння переслідуванням українських журналістів у Росії.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY