detector.media
18.07.2014 14:21
Нацрада закликала телеканали збільшити інформаційне мовлення і давати програми російською мовою
Нацрада закликала телеканали збільшити інформаційне мовлення і давати програми російською мовою

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення попросила керівників усіх телерадіокомпаній збільшити обсяги інформаційного мовлення, а також давати контент російською мовою. Про це на брифінгу 17 липня, а також в інтерв'ю «Детектор медіа» повідомив голова Нацради Юрій Артеменко.

 

«Ми попросили керівників усіх телерадіокомпаній: якщо у вас є можливість, і на звільнені території, і на окуповані, давати більше інформації. Без нашого втручання в контент, але наповнити інформаційне мовлення. Якщо в ліцензії прописано стільки-то, хай буде більше - за це ніхто карати не буде. І друге - враховуючи специфіку цього регіону, будь ласка, дайте якийсь контент російськомовний», - заявив голова Нацради.

 

За його словами, це і є програма спеціального інформаційного мовлення для Донбасу, розробити яку Нацраді доручив Президент України Петро Порошенко.

 

Пан Артеменко навів приклад каналу «24», який запустив російськомовну версію. На зустрічі Нацради з керівниками телерадіокомпаній генеральний директор «24» Роман Адрейко запропонував іншим каналами використовувати цей контент, поінформував голова Нацради. «Це не темник, це саморегулювання галузі, це патріотизм, якщо хочете, - дати, поділитися і так далі», - вважає Юрій Артеменко.

 

Нагадаємо, 7 липня Президент України Петро Порошенко провів зустріч із новопризначеними членами регуляторного органу, де озвучив головне завдання діяльності Національної ради - захист українського інформаційного простору. Крім того, Петро Порошенко зазначив, що нині важливо розробити програми спеціального інформаційного мовлення для Донбасу. За його словами, не можна допустити перекручення фактів в інформуванні про події в Луганській та Донецькій областях.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY