detector.media
17.07.2014 14:51
Нацрада через суд анулюватиме ліцензії провайдерів, які ретранслюють «Россия 1», НТВ, ТНТ, «Петербург 5», «Звезда» і РЕН ТВ
Нацрада через суд анулюватиме ліцензії провайдерів, які ретранслюють «Россия 1», НТВ, ТНТ, «Петербург 5», «Звезда» і РЕН ТВ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 17 липня вирішила, що застосовуватиме санкцію анулювання ліцензії в судовому порядку щодо провайдерів програмної послуги, які незаконно ретранслюють російські канали «Россия 1», НТВ, ТНТ, «Петербург 5», «Звезда» і РЕН ТВ.

 

Своє рішення Нацрада пояснює загрозами в інформаційному просторі України, а також несанкціонованим відключенням українських телеканалів у Донецькій і Луганській областях і розповсюдженням на їх частотах російських телеканалів.

 

Як пояснюють у Нацраді, цим рішенням вони зафіксували і встановили наявність на території України незаконної трансляції та ретрансляції перелічених телеканалів. Якщо Нацрада зафіксує ретрансляцію цих програм провайдерами, це буде вважатися грубим і системним порушенням законодавства про телебачення і радіомовлення, що стане підставою для прямого звернення до суду про анулювання ліцензій таких провайдерів.

 

Нацрада доручила апарату здійснювати постійний моніторинг наявності цих російських телеканалів у багатоканальних (у тому числі ефірних) мережах провайдерів.

 

Нагадаємо, що Нацрада на засіданні 17 липня визнала зміст російського каналу «ТВ Центр - International» (TVCI) таким, що не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та законодавству України. Нацрада зобов'язала провайдерів тимчасово негайно припинити його ретрансляцію до прийняття додаткового рішення щодо цього питання.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY