detector.media
16.07.2014 23:18
Олександра Бригинця, який їхав спостерігати за процесом Надії Савченко, затримали в Білорусі
Олександра Бригинця, який їхав спостерігати за процесом Надії Савченко, затримали в Білорусі

Народного депутата України Олександра Бригинця затримали в аеропорту міста Мінськ у Білорусі. Зараз він перебуває під охороною в транзитній зоні аеропорту. Про це повідомляє фонд «Відкритий діалог» на своїй офіційній сторінці у Facebook.

 

Пан Бригинець прямував з Києва в Москву у складі офіційної делегації парламентарів та правозахисників для спостереження за процесом над українською льотчицею Надією Савченко.

 

«Мені повідомили що я є персоною нон-грата в Білорусі. Це, для мене дивно, адже я завжди підтримував цю країну та часто поділяв оцінки ситуації її керівництвом. Це може свідчити лише про одне - незалежної білоруської політики не існує, вона цілком базується на вимогах "старшого брата"», - прокоментував інцидент пан Бригинець.

 

«Зараз мене закрили в кімнаті ще з одним чоловіком, громадянином Грузії. Фотографувати, як і покинути кімнату забороняє капітан прикордонної служби, який стоїть на вході. Я вимагатиму роз'яснень та письмових інструкцій стосовно заборони і на фотографування, і на в'їзд в цю країну», - додав народний депутат.

 

Фонд «Відкритий діалог» зв'язався з МЗС та повідомив їм про цю ситуацію.

 

До складу делегації з української сторони крім Олександра Бригинця входять також народні депутати Оксана Продан та Олег Осуховський, представники фонду «Відкритий діалог», ГО «Центр громадянських свобод», ГО «Центр інформації про права людини», українські журналісти. З польської сторони - парламентарі Томаш Маковський та Малгоржата Госієвська.

 

Делегація була сформована за ініціативою фонду «Відкритий Діалог» та за сприяння Міністерства закордонних справ України з метою спостереження за процесом над Надією Савченко. Програмою візиту заплановане спілкування з адвокатами української льотчиці, правозахисниками, відвідання Надії Савченко в СІЗО міста Воронєжа.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY