detector.media
16.07.2014 20:11
Німецькі «Репортери без кордонів» закликають «сторони конфлікту в Україні» гарантувати безпеку журналістів
Німецькі «Репортери без кордонів» закликають «сторони конфлікту в Україні» гарантувати безпеку журналістів

Німецька філія міжнародної організації «Репортерів без кордонів заявляє, що безпеку журналістів в Україні повинні гарантувати як сепаратисти на Донбасі, так і сили АТО. Про це повідомляє сайт видання Deusche Welle.

 

«Вже багато місяців журналісти на Україні, особливо в східних регіонах, ризикують стати жертвами цілеспрямованих нападів. Вони не можуть працювати неупереджено, їх втягують у конфлікти. Ми закликаємо сторони конфлікту гарантувати, нарешті, безпеку кореспондентів. Неприпустимо, щоб репортери ставали мішенню погроз і насильства», - заявив в Берліні глава німецького філії «Репортерів без кордонів» Крістіан Мір (Christian Mihr).

 

У статистиці порушень прав журналістів «Репортери без кордонів» посилаються на український Інститут масової інформації (ІМІ). За цими даними, у першому півріччі року на території України загинули при виконанні своїх обов'язків шість співробітників ЗМІ з України, Росії та Італії, 249 зазнали нападів або отримали травми і ще 55 були викрадені або взяті в заручники.

 

У Німеччині не залишився непоміченим також список український «журналістів-смертників», який склали бойовики терористичної організації «Російський визвольний фронт». Нагадаємо, терористи розіслали українським журналістам листи з попередженням, що вони є ворогами «русского мира» і «пишуть брехню про Донбас під диктовку прогнилого Заходу».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY