detector.media
16.07.2014 13:14
СБУ затримала розповсюджувачів газети «Новороссия» в Хмельницькому і Харкові (ФОТО)
СБУ затримала розповсюджувачів газети «Новороссия» в Хмельницькому і Харкові (ФОТО)

Служба безпеки України затримала в Хмельницькому та Харкові осіб, які поширювали сепаратистську газету «Новороссия» та закликали до підтримки терористів. Про це повідомляється на офіційному сайті СБУ.

 

Затримання правопорушників відбулось 14 липня на одній з вулиць Хмельницького, коли троє мешканців міста отримували черговий тираж газети сепаратистського спрямування «Новороссия».

 

Як йдеться в повідомленні, зловмисники активно розповсюджували агітаційне видання та влаштовували відеоконференції в інтернеті, під час яких закликали громадян України до протидії законній владі.

 

Правопорушників затримали на вулиці Хмельницького

 

У ході обшуків за місцем проживання в затриманих було вилучено ще 250 примірників газети «Новороссия», комп'ютерну техніку, засоби зв'язку та рукописні записники, які підтверджують їхню протиправну діяльність. Наразі СБУ проводить слідчі дії та допити з підозрюваними у справі.

 

СБУ також повідомила про вилучення 12 липня у жителя Харкова 3000 примірників газети «Новороссия», які зберігались у його гаражі та автомобілі.

 

Оперативники встановили, що 45-річний місцевий мешканець отримав з Донецька посилку із друкованою агітаційною продукцією сепаратистського змісту для подальшого розповсюдження її серед мешканців Харкова та передмістя.

 

Слідчий відділ Управління СБУ в Харківській області розпочав кримінальне провадження у справі за ознаками ч.1 ст.110 Кримінального кодексу України, а саме - посяганням на територіальну цілісність і недоторканість України.

 

 

 Газети потрапили до Харкова з Донецька

 

Нагадаємо, що СБУ неодноразово затримувала поширювачів газети сепаратистського проросійського змісту «Новороссия» в різних містах України. Зокрема, в Полтаві співробітниками спецлужби була затримана група осіб, які мали намір поширювати це видання.

 

Раніше співробітники СБУ на трасі Суми-Київ затримали легковий автомобіль, у багажнику якого було виявлено тисячу примірників газети «Новороссия».

 

Масове безкоштовне поширення газети «Новороссия» було зафіксовано в Одесі, також газета вкидалася по поштових скриньках у місті Нова Каховка в Херсонській області.

  

17 червня в Харкові Служба безпеки України вилучила 10-тисячний наклад газети «Новороссия» і друковані листівки із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

 

20 червня Служба безпеки України затримала у Новій Каховці (Херсонська область) двох місцевих мешканців, які розповсюджували газету сепаратистського змісту «Новороссия».

 

21 червня у Кривому Розі СБУ відкрила кримінальне провадження за розповсюдження газети «Новороссия» та листівок «ДНР»

 

22 червня в Маріуполі (Донецька область) невідомі особи в балаклавах і камуфляжі знищили друкарський цех і тираж газети «Новороссия», яка є «друкованим органом» терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

 

Служба безпеки України надіслала лист до Державної реєстраційної служби України для ініціювання позбавлення ліцензій у судових інстанціях низки сепаратистських видань, серед яких - газета «Новороссия».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY