detector.media
15.07.2014 12:59
На ОМКФ-2014 відбудеться прем’єра фільму «Поводир» Олеся Саніна
На ОМКФ-2014 відбудеться прем’єра фільму «Поводир» Олеся Саніна

16 липня в рамках конкурсної програми 5-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) відбудеться світова прем'єра фільму «Поводир» українського режисера Олеся Саніна («Гріх», «Мамай»). Про це повідомляє компанія Edit PR.

 

Події українського фільму відбуваються в Радянській Україні на початку 1930-х років, у часи індустріалізації, колективізації, Голодомору та знищення інтелігенції. В основі сюжету фільму - подорож американського хлопчика Пітера Шемрока і сліпого музиканта Івана Кочерги. Безтурботне життя сина американського фахівця миттєво змінюється через вбивство батька. Пітеру дивом вдається втекти від переслідувачів - його рятує сліпий кобзар. Хлопчик стає його поводирем. Подорож, повне драматичних подій і пригод, переривається взимку 1934 року. Івана Кочергу разом з іншими кобзарями розстрілюють під Харковом. Пітер залишається єдиним живим свідком цих трагічних подій.

 

Оператором-постановником стрічки виступив Сергій Михальчук («Коханець», «Мамай», «Мій зведений брат Франкенштейн», «Матч», «Параджанов»). Головні ролі в картині виконали Антон Святослав Грін, Станіслав Боклан, Олександр Кобзар, Джамала і Джефф Бареллі. В епізодах знялися українські письменники Олександр Ірванець та Сергій Жадан, кобзар Тарас Компаніченко, більше 100 незрячих з усієї України та мандрівні музики київського, харківського та львівського кобзарських цехів. Продюсерами картини виступили Максим Асадчий, Ігор Савиченко і Олесь Санін.

 

Фільм знятий компанією Pronto film на замовлення Державного агентства України з питань кіно.

 

Нагадаємо, у конкурсних програмах 5-го Одеського міжнародного кінофестивалю, що проходитиме з 11 по 19 липня в Одесі, Україну представлять понад 20 стрічок.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY