detector.media
15.07.2014 09:41
Українці затролили Меркель у Facebook через «взаємопорозуміння» з Путіним
Українці затролили Меркель у Facebook через «взаємопорозуміння» з Путіним

На сторінці Федерального Канцлера Німеччини Ангели Меркель у Facebook користувачі соцмережі масово залишають повідомлення «Дякую, пані Ріббентроп» (Danke Frau Ribbentrop). Про це повідомляє 5 канал.

 

Зокрема, в українській частині Facebook вчора, 14 липня, були опубліковані заклики до участі у такому флешмобі. Скоріше за все, акція виникла стихійно. Під останніми постами німецького канцлера вже є десятки тисяч коментарів із таким змістом.

 

Очевидно, що такий флеш-моб став відповіддю на заяви Ангели Меркель після її зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним у Бразилії 13 липня, передає 5 канал.  Як повідомлялося, канцлер Німеччини після цього закликала українську владу провести переговори з терористами.

 

Про масові «подяки» на адресу Ангели Меркель повідомив також у своєму блозі на «Українській правді» Володимир Горбач, політичний аналітик Інституту Євроатлантичного співробітництва .

 

«Так українці тролять зрадницьку позицію Angela Merkel. І справа не у її заклику вести переговори з терористами. Справа у її послідовній позиції умиротворення агресора. Вона хоче бути посередником у ситуації агресор-жертва в той час як жертва не потребує посередництва, вона потребує допомоги і захисту від агресора. Можливо вона нам навіть співчуває, але як прагматичний політик під тиском обставин змушена діяти в такий спосіб. Але нам не важливо, якими інтересами вона керується, нам важливо вплинути на її позицію. Оскільки вона не лише голова уряду, але й публічний політик та лідер партії, а отже, чутлива до громадської думки, то вплинути на неї можна саме у цій якості», - стверджує пан Горбач.

 

Водночас, 14 липня увечері, під час телефонної розмови Петра Порошенка з Ангелою Меркель канцлер зробила акцент на невірному тлумаченні вислову речника Федерального уряду щодо прямих переговорів з сепаратистами і висловила відданість ідеї консультацій Тристоронньої контактної групи.Співрозмовники обговорили шляхи організації зустрічі Тристоронньої контактної групи, зокрема, у форматі відео-конференції, і висловили впевненість, що цей захід буде організовано вже завтра, 16 липня, повідомляє прес-служба глави держави.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY