detector.media
14.07.2014 18:59
Росія запускає німецькою пропагандистський канал RT – українці Німеччини проти
Росія запускає німецькою пропагандистський канал RT – українці Німеччини проти

Росія готується запустити мовлення німецькою телеканалу Russia Today (RT) і радіостанції «Голос России». Про це заявив прес-секретар посольства РФ в Німеччині Сергій Бєляєв під час презентації у Берліні книги висловлювань президента Росії Володимира Путіна у перекладі німецькою, пише видання «Берлин24».

 

«У німців не так багато можливостей дізнатися правду про Україну і позиції Росії. Ми б дуже хотіли, щоб німецьке суспільство отримало сьогодні медійні джерела німецькою мовою, де б об'єктивно висвітлювався хід подій», - заявив прес-секретар посольства РФ.

 

Російські ЗМІ також повідомляють, що петиція з вимогою запустити мовлення телеканалу RT німецькою мовою набрала більше 26 тисяч підписів на інтернет-платформі для петицій www.openpetition.de в Німеччині.  «Russia Today мовить російською, англійською, іспанською та арабською мовами. Ми, що підписали цю петицію, звертаємося до вас із закликом і проханням, щоб ви запустили успішний новинний телеканал Russia Today також німецькою мовою. Це благотворно вплине на плюралізм думок і свободу інформації в Європі», - йдеться в тексті петиції.

 

Російське посольство повідомляє, що крім каналу Russia Today і радіостанції  «Голос России» німецької також виходить газета Russland Heute. 

 

Колішня співробітниця «Детектор медіа» Вікторія Білаш передає із Берліна, що зараз українці Німеччини планують організувати акцію протесту проти початку мовлення німецькою каналу Russia Today.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY