detector.media
10.07.2014 12:15
У Мінкультури за участі експертів створюють антикризовий план на 2014-2015 роки
У Мінкультури за участі експертів створюють антикризовий план на 2014-2015 роки

У Міністерстві культури України створюють антикризовий план для відомства. Як повідомляється на сайті Мінкультури, днями відбулася нарада за головуванням міністра Євгена Нищука та його першої заступниці Олесі Островської-Лютої для обговорення проекту антикризового плану дій Міністерства на 2014-2015 роки (короткострокові пріоритети).

 

«Короткостроковий антикризовий план дій - перший крок до здійснення реформи як у культурній царині в цілому, так і до зміни формату роботи Міністерства, зокрема» - зазначив Міністр культури Євген Нищук. 

 

До обговорення долучили  експертів, серед яких радник Віце-прем‘єр-міністра України Олександра Сича Людмила Гарбуз; генеральний директор компанії «Вавілон», кіно- і музичний продюсер Андрій Різоль; директор і співзасновник ГО «Агенція культурних стратегій» Микола Скиба; композитор, заслужений діяч мистецтв України, голова Київської організації національної спілки композиторів України Ігор Щербаков; директор Фундації «Центр сучасного мистецтва» Катерина Ботанова; голова Музейної ради, заступник директора з наукової роботи НЦНК «Музей Івана Гончара» Ігор Пошивайло;  кінопродюсер Олена Правило; директор Українського Центру Культурних досліджень при Мінкультури Олександр Буценко.

 

За підсумками наради до 1 серпня за результатами обговорення проект документа буде доопрацьовано. Також буде проведено ще ряд додаткових консультацій із експертами  та провідними фахівцями у галузі культури.

 

Наступними кроками Міністерства стануть розробка середньо- і довгострокової культурної політики до 2017 і до 2020 років.

 

Нагадаємо, діяльність Мінкультури не раз зазнавала критики культурних і громадських діячів. Як писала «Детектор медіа», у лютому цього року Асамблея діячів культури України на чолі з Ларисою Артюгіною  виступила з ініціативою про ліквідацію цієї інституції через те, що, як ішлося в заяві Асамблеї, структуру цього міністерства реформувати вже неможливо.

 

Олеся Островська щодо цієї дискусії відзначила: «Неможливо реформувати одне-єдине міністерство, не змінюючи систему в цілому. Відповідно, процес реформування значно довший і складніший, і передбачає багаторівневу координацію різних органів, включно із фінансовими».

 

«Детектор медіа»

Фото - http://mincult.kmu.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY