detector.media
09.07.2014 11:54
Канал Донецької ОДТРК перейменували на «Первый республиканский» - на ньому виступають Гіркін і Губарєв
Канал Донецької ОДТРК перейменували на «Первый республиканский» - на ньому виступають Гіркін і Губарєв

Представники так званої «Донецької народної республіки» (ДНР) після захоплення Донецької державної телерадіокомпанії (ОДТРК) перейменували її 27-й канал на  «Первый республиканский канал ДНР». Про це йдеться на сторінці «новоствореного» телеканалу в соцмережі «ВКонтакте».

 

Наразі на 27-му каналі, що знаходиться під контролем сепаратистів, транслюються програми так званого  «Первого республиканского» та російського телеканалу «Россия 24». Вчора, 8 липня, на «Первом республиканском» виступили очільники терористів ДНР Ігор Гіркін та Павло Губарєв.

 

Відповідаючи на запитання журналіста сепаратистського телеканалу, пан Гіркін заявив, що Донецьк не готовий до «оборони» і знаходиться «на рівні Слов'янська двомісячної давнини», повідомляє ТСН.ua. За його словами, він зі своїми підлеглими приймає термінові заходи «для того, щоб місто було готове до бою з силами АТО». «Для мільйонного міста "ополчення" дуже мало», - заявив бойовик. Також він зазначив, що «з тилом у нас все погано, погано і з постачанням». За його словами, бойовики потребують залучення 8-10 тисяч людей, яких терорист збирається набирати за «контрактом» і платити від 700 доларов.

 

 

 Терорист Гіркін отримав у Донецьку доступ до телебачення

 

Сьогодні, 9 липня, на сторінці «Первого республиканского» в «ВКонтакте» розміщено повідомлення про те, що сайт сепаратистського телеканалу зламаний «українськими доброзичливцями» і на всіх інтернет-ресурсах, де раніше йшла трансляція каналу, тепер мовить «Еспресо TV».

 

Сепаратистський телеканал також повідомляє, що мовлення «Первого республиканского» продовжується в аналоговому ефірі 27-го каналу, в цифровому Т2 мовленні, на 29 позиції в п'ятому мультиплексі. Ефір каналу також забезпечують кабельні оператори в кількох містах Донецької області.

 

Нагадаємо, у середні травня колектив Донецької обласної державної телерадіокомпанії, яку сепаратисти захопили ще 27 квітня, заявив, що вимагає від Державного комітету телебачення і радіомовлення дати чітке розпорядження щодо діяльності компанії в умовах окупації.

 

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, коментуючи «Детектор медіа» ситуацію в Донецькій ОДТРК, сказав, що є три варіанти розвитку подій. Перший - силове повернення ОДТРК під контроль української влади (але це не є компетенцією Держкомтелерадіо). Другий - призупинення роботи ОДТРК до звільнення. Третій - переговори про добровільне припинення захоплення.

 

Поки що Держкомтелерадіо веде переговори, але, судячи з листа колективу ОДТРК, настав час перейти до призупинення роботи ТРК, вважає пан Наливайко.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY