detector.media
07.07.2014 11:20
Сьогодні у Москві суд вирішить, чи продовжиться утримання в СІЗО українського кінорежисера Олега Сенцова
Сьогодні у Москві суд вирішить, чи продовжиться  утримання в СІЗО українського кінорежисера Олега Сенцова

Сьогодні, 7 червня, Лефортовський суд міста Москви (РФ) розгляне питання про продовження терміну утримання під вартою українського кінорежисера Олега Сенцова. Про це повідомляє інтернет-видання «Радіо Свобода».

 

Як писала «Детектор медіа», у кінці червня заступник Генпрокурора РФ Віктор Гринь заявив у відповідь на звернення голови Ради при президенті Росії з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова, що Генеральна прокуратура РФ не вбачає підстав для зміни запобіжного заходу та припинення кримінального переслідування затриманого у Криму українського режисера Олега Сенцова, а також іншого затриманого українського громадянина Олександра Кольченка.

 

Як пояснив представник Генпрокуратури Росії, УФСБ РФ по Республіці Крим та Севастополю відкрило та об'єднало в одному провадженні три кримінальні справи за фактами діяльності так званого «терористичного співтовариства». В офіційній відповіді сказано, що в якості підозрюваних затримані Олег Сенцов і Олександр Кольченко.  Генпрокуратура Росії стверджує, що зараз вони користуються послугами захисників, дають свідчення і етаповані до СІЗО на території Москви.

 

Нагадаємо, російська ФСБ затримала Олега Сенцова  у ніч на 11 травня в місті Сімферополі (Крим). Після цього він був етапований з Криму російськими спецслужбами до слідчого ізолятора «Лефортово» у Москві, відомої закритим режимом.

 

ФСБ звинуватила Олега Сенцова в керуванні підготовкою терористичного акту, під час якого начебто мали бути підірвані пам'ятник Леніну в Сімферополі, меморіал Вічного вогню та офіси кримських проросійських організацій.

 

На захист режисера виступають Європейська кіноакадемія, НСКУ, російський КіноСоюз, Конфедерація спілок кінематографістів країн СНД і Балтії, широка українська кіноспільнота й громадські активісти, а також російський кінорежисер Микита Міхалков.

 

Українська кіноспільнота звернулася до Президента України  Петра Порошенка  із закликом вжити  заходів щодо визволення з російського полону українського кінорежисера Олега Сенцова.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY