detector.media
07.07.2014 09:40
На київській телевежі сталося аварійне знеструмлення
На київській телевежі сталося аварійне знеструмлення

6 липня на київській телевежі сталося аварійне знеструмлення всіх уведень, якими здійснюється подача електроенергії на технологічний майданчик Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення. Про це повідомляється на сайті концерну з посиланням на черговий персонал Київської філії КРРТ.

 

«Черговим персоналом було оперативно виконано перехід на автономне живлення обладнання, на базі якого реалізуються комутація та розподіл сигналів телерадіокомпаній, а також забезпечується функціонування систем радіорелейного та супутникового зв'язку», - йдеться в повідомленні.

 

У концерні повідомили, що завдяки вжитим заходам вдалося підтримати безперервну трансляцію ефірного цифрового телебачення і супутникового зв'язку.

 

Водночас протягом деякого часу був відсутній ефірний аналоговий сигнал, про що на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія.

 

За даними пана Аласанії, ефірний аналоговий сигнал телеканалів зник близько 14:50, протягом 20-30 хвилин живлення і, відповідно, мовлення були відновлені.

 

Нагадаємо, 9 травня 9 травня у Києві о 4:37 ранку сталося загорання кабелів у тунелях між київською телевежою та приміщенням Національної телерадіокомпанії України. Пожежу вдалося загасити о 12.10. Внаслідок неї було пошкоджено телевізійні кабелі. Через пожежу деякі телеканали, в тому числі і загальнонаціональні, були відсутні в ефірі приблизно п'ять годин. Прокуратура Шевченківського району міста Києва розпочала розслідування за фактом загоряння телекомунікаційних кабелів у колекторі, розташованому між київською телевежею та приміщенням Національної телерадіокомпанії України, за ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY