detector.media
06.07.2014 15:52
Відреставровану стрічку «Земля» Довженка представлять у Сінгапурі
Відреставровану стрічку «Земля» Довженка представлять у Сінгапурі

Відреставровану Національним центром Олександра Довженка стрічку «Земля» буде представлено на Міжнародному фестивалі мистецтв в Сінгапурі. Про це повідомляється на сайті Центру.

 

Картина класика українського кіно Олександра Довженка демонструватиметься в живому супроводі сінгапурського музиканта Бані Хейкала.

 

«Земля» - найвідоміший український фільм, визнаний шедевром світового кіномистецтва. Глорифікована в Україні після смерті Довженка, авангардистська стрічка, заборонена через 9 днів після виходу в прокат, породила чи не найбільшу кількість контроверсійних тлумачень. Сповнена ліричного пантеїзму, й водночас утопічної екзальтації, вона продемонструвала всю неоднозначність українського цивілізаційного вибору 1920-х, кульмінацією якого стала драматична колективізація.
 

Сингапурський міжнародний фестиваль мистецтв (Singapore International Festival of Arts - SIFA) було започатковано 1977 року. 37-мий форум об`єднає тема «Спадщина та розширена класика». Його учасники фокусуються на здобутках 20-го століття - особистих, політичних, соціальних та художніх.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY