detector.media
05.07.2014 18:56
Заступник глави СБУ: LifeNews ─ це бойовий підрозділ інформаційних операцій РФ
Заступник глави СБУ: LifeNews ─ це бойовий підрозділ інформаційних операцій РФ

СБУ продовжує видворяти російських журналістів з країни за антиукраїнську діяльність та інформаційні провокації в інтересах російських спецслужб.Про це в інтерв'ю «ЛІГАБізнесІнформ» розповів заступник глави Служби безпеки служби Андрій Левус.

 

«Ми видворили значну кількість російських журналістів. Ця робота триває. Найбільша проблема - телеканал LifeNews. Це не журналісти, не ЗМІ, а конкретний бойовий підрозділ інформаційних спецоперацій. Брехня таких масштабів, що важко коментувати. Знаходимо - видворяємо. Зараз стали обережнішими - маскуються», - сказав він.

 

Він також розповів, що значну частину з понад 200 затриманих за час Антитерористичної операції людей «взяла» контррозвідка. «Подібного роду інформація неє предметом піару», - нагадав він, розповідаючи про те, чому така інформація не афішується в ЗМІ.

 

Раніше українські ЗМІ публікували дані про те, що російські журналісти суміщають репортерство зі шпигунством. Так, в «Українському тижні» було оприлюднено перелік таких медіа, до яких увійшли приклади щодо LifeNews, НТВ, «Коммерсанта», «Комсомольской правды», телеканалу «Звезда».

 

Після низки інцидентів з російськими ЗМІ, 29 квітня Рада нацбезпеки й оборони порекомендувала МЗС України ввести процедуру акредитації російських засобів масової інформації. Після цього з країни видворили низку російських журналістів. Серед них працівники таких ресурсів як LifeNews, «Эхо Москвы», «Комсомольская правда» та інших.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://news.liga.net

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY