detector.media
04.07.2014 14:04
Українські журналісти наполягають на призупиненні акредитацій для своїх російських колег – Ігор Мірошниченко
Українські журналісти наполягають на призупиненні акредитацій для своїх російських колег – Ігор Мірошниченко

Працівники українських ЗМІ зібрали підписи до Верховної Ради з вимогою припинити акредитування російських журналістів, про це заявив нардеп Ігор Мірошниченко під час круглого столу «Схід+Захід» 3 липня, повідомляється в сюжеті «ТСН.Ніч».

 

«Ми досі не усвідомили, наскільки важливим є контроль над інформаційним простором, - розповідає народний депутат від ВО «Свобода», якого цитує УНІАН. - Росія веде проти України інформаційну війну і вона страшніша за будь-яку, яка ведеться за допомогою автоматичної зброї, гармат, танків».

 

Дипломат Богдан Яременко нагадав, що зараз не існує підстав відмовляти в акредитації іноземним журналістам. Однак потрібно чітко визначити, що російські ЗМІ вже давно засоби не інформації, а пропаганди. Тож на їхніх працівників права журналістів не поширюються, йдеться в сюжеті ТСН.

 

«Посвідчення представника російського ЗМІ повинно викликати в українських спеціальних служб підвищений інтерес з точки зору того, чи не є це шпигун, чи не є це диверсант, чи не є це агент агітпропу Російської Федерації. І такі рішення треба приймати, інакше ми не захистимося», - каже дипломат.

 

«В українських громадян нема можливості отримати правдиву інформацію з пропагандистським змістом, яка в найближчому майбутньому об'єднає всю країну довкола спільних цінностей, спільного розуміння історії, спільного розуміння стратегії і національної ідеї. І це - завдання для будь-якої влади, а нині воно є, я вважаю, першочерговим. Контроль над інформаційним простором і пропаганда національної ідеї, незалежно де люди живуть, на Донбасі, на Львівщині, в центрі України, на півдні чи на сході. Всі люди мають бути об`єднані національною ідеєю», - зазначив Ігор Мірошниченко.

 

Круглий стіл в рамках проекту «Схід+Захід» вже традиційно проводиться інформаційним агентством УНІАН, «Телевізійною службою новин» каналу «1+1» та телеканалом УНІАН-ТБ.

 

Олеся Савенко, для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY