detector.media
04.07.2014 13:18
«Українське радіо» проведе радіоміст Київ-Тбілісі з проблем громадського мовлення
«Українське радіо» проведе радіоміст Київ-Тбілісі з проблем громадського мовлення

Сьогодні,  4 липня, на Першому каналі «Українського радіо» відбудеться радіоміст Київ-Тбілісі «Громадське мовлення: грузинський досвід, українські реалії». Про це повідомляє прес-служба Національної радіокомпанії України (НРКУ).

 

Трансляція радіомосту розпочнеться о 17.10.

 

НРКУ зазначає, що у Грузії телебачення та радіо вже кілька років не належать державі - досвід реформування грузинських медіа варто взяти до уваги.

 

Під час радіомосту Київ-Тбілісі будуть обговорюватись питання: Що таке громадське мовлення? Чи однаково його трактують в Україні та Грузії? Як змінилося наповнення ефіру? Хто, скільки і наскільки охоче платить за громадське радіо? Чи передувала нововведенню якась роз'яснювальна кампанія? Чи всі громадяни Грузії з готовністю підтримують національного мовника?

 

У Києві у радіомості візьмуть участь:  Павло Моісеєв - медіаюрист, директор з правових питань Міжнародної громадської організації «Інтерньюз-Україна»; Тарас Аврахов - генеральний директор Національної радіокомпанії України (НРКУ).

 

У Тбілісі до дискусії підключаться:  Тамара Кордзая - депутат грузинського парламенту, співавтор змін до Закону про мовлення; Тамара Хорбаладзе - голова Фонду розвитку медіа.

 

Нагадаємо, 17 квітня Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України». За відповідний законопроект №1076 у цілому проголосували 243 народні депутати. Закон набуває чинності з моменту опублікування. В середині травня виконуючий обов'язки Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав Закон України № 1227-VII «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України».  

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY