detector.media
03.07.2014 19:07
Юрій Стець пропонує парламенту популяризувати приватні українські телеканали за кордоном
Юрій Стець пропонує парламенту популяризувати приватні українські телеканали за кордоном

Народний депутат Юрій Стець (фракція ВО «Батьківщина») 2 липня зареєстрував у Верховній Раді проект постанови № 4213а «Про сприяння розширенню мовлення українських телевізійних каналів за кордоном».

 

Він пропонує, щоб Державний комітет телебачення і радіомовлення в місячний строк розробив інформаційний бюлетень, у якому б зазначався перелік українських каналів, що надали згоду на розповсюдження незакодованого сигналу у вільному доступі, із зазначенням супутникових координат для прийому за межами України. Також у бюлетені мають міститися зразки заяв про включення українського телевізійного каналу в готелі і в закордонній кабельній мережі.

 

Відповідно до проекту постанови Міністерство закордонних справ повинне буде в місячний строк розповсюдити підготовлений Держкомтелерадіо інформаційний бюлетень по всіх посольствах і консульствах України для подальшого поширення серед громадян України, які перебувають за кордоном.

 

Також бюлетень мають розповсюджувати Державна прикордонна служба (серед громадян України, які виїжджають за кордон) і Державне агентство з питань туризму і курортів (серед туристичних операторів, які далі мають поширювати його серед своїх клієнтів).

 

На думку Юрія Стеця, існує нагальна потреба в запровадженні на державному рівні програми дій щодо популяризації приватних українських каналів за кордоном, враховуючи широкомасштабну інформаційну війну проти України, якій не спроможні протистояти державні ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Фото - tsn.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY