detector.media
03.07.2014 10:44
Із 3 липня – публічні покази та дискусії фестивалю Docudays UA у PinchukArtCentre

Із 3 липня до кінця серпня 2014 року PinchukArtCentre та міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA за підтримки Національного центру Олександра Довженка запрошують на серію публічних кінопоказів та дискусій в рамках групової виставки трьох українських художників Микити Кадана, Жанни Кадирової та Артема Волокітіна «Страх та надія». Всі події програми проходитимуть у PinchukArtCentre. Участь безкоштовна.

 

Виставка «Страх та надія» - реакція митців на нову соціально-політичну ситуацію в Україні, яка сформувалася в результаті триваючої кризи та нещодавніх подій в країні. Представлені роботи торкаються тем пам'яті, ностальгії, історії, спадщини та ролі медіа у сучасному світі, створюючи, таким чином, майданчик для дискусій, що виходять за межі образотворчого мистецтва.

 

Публічні кінопокази дозволять розкрити теми виставки у більш широкому історичному зрізі, повертаючи глядачів як до нещодавнього минулого України, так і виходячи за рамки суто вітчизняного контексту. Кінопокази супроводжуватимуться дискусіями за участі художників, кінокритиків, істориків, теоретиків, політологів, композиторів тощо.

 

У четвер, 3 липня, о 19:30 відбудеться демонстрація фільму «Назад на площу» (реж. Петр Льом, 2012, Норвегія/Канада, 83 хв.). Разом із режисером фільму Петром Льомом глядачі стежать за долею п'ятьох людей, котрі постраждали від рук постреволюційного військового режиму в Єгипті. Навіть після перевороту новий уряд вдається до насильства й залякувань, так само, як і за часів Мубарака. Більш ніж 12 тисяч повстанців були заарештовані військовими і таємною поліцією: їх віддавали під трибунал, а часто й катували. Творчу команду стрічки «Назад на площу», що почала зйомки на початку революції, надихнула небачена доти Арабська весна. Однак через рік вони обурені щоденним порушенням основних прав людини в Єгипті.

 

У зв'язку з обмеженою кількістю місць, попередня реєстрація на події обов'язкова. Необхідно телефонувати за номером +380 44 590 08 58. Учасники заходу допускаються в арт-центр без черги.

 

Детальну інформацію та програму показів і дискусій можна знайти на сайтах PinchukArtCentre і Docudays UA.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY