detector.media
02.07.2014 16:12
Президент підписав закон, що дозволяє розміщувати рекламу в дитячих програмах і в новинах
Президент підписав закон, що дозволяє розміщувати рекламу в дитячих програмах і в новинах

Президент України Петро Порошенко підписав закон про зміни до Закону України «Про рекламу» (щодо приведення у відповідність із Європейською конвенцією про транскордонне телебачення). Як зазначено в картці відповідного законопроекту № 0940 на сайті парламенту, закон було повернуто з підписом президента 25 червня.

 

Як писала «Детектор медіа», закон дозволяє переривати рекламою дитячі програми і новини, що раніше було заборонено.

 

Також закон дозволяє переривати програми рекламою кожні 20 хвилин, а не 30 хвилин, як було раніше. Однак дитячі програми і новини можуть перериватися рекламою не частіше одного разу кожні 30 хвилин. Кіно- і телефільми можуть перериватися рекламою не частіше одного разу протягом кожних 30 хвилин мовлення, а інші фільми (у тому числі окремі серії, серіали, документальні фільми) - не частіше одного разу кожні 20 хвилин.

 

Таким чином, закон робить частішими й коротшими рекламні блоки, залишаючи незмінним загальний обсяг реклами протягом години і протягом доби, повідомила голова підкомітету з питань реклами Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Кондратюк.

 

Крім того закон доповнено новим терміном «телепродаж», на який поширюються рекламні обмеження і квоти.

 

Також закон встановлює заборону спонсорування теле- і радіопрограм з використанням назв лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації (спонсорами можуть виступати лише виробники цих засобів) та заборону телепродажу лікарських засобів, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації, а також медичної техніки, застосування якої потребує спеціальних знань та підготовки.

 

Відповідний законопроект № 0940 було проголосовано в цілому та ухвалено як закон у Верховній Раді 5 червня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY