detector.media
02.07.2014 12:51
Журналіста Гукова звільнили з карцеру батальйону «Айдар», його звинувачують у військовому злочині – ЗМІ
Журналіста Гукова звільнили з карцеру батальйону «Айдар», його звинувачують у військовому злочині – ЗМІ

Журналіста з міста Алчевська Луганської області Юрія Гукова (псевдонім Юрій Асєєв), який добровільно вступив до батальйону «Айдар» і воював у його лавах, звільнили з карцеру «Айдара» в селі Половинкине Старобільського району Луганської області. Про це з посиланням на самого пана Гукова повідомляє видання «Восточный вариант».

 

За даними видання, керівництво батальйону «Айдар» звинувачує Юрія Гукова у військовому злочині, а саме в розкраданні зброї і прицілу до гвинтівки СВД.

 

«У ЗМІ почалася кампанія занепокоєння з приводу бійця "Айдара" Юрія Гукова. "Айдар" офіційно заявляє: Юрій Гуков звинувачується у військовому злочині, а саме в розкраданні зброї і прицілу до СВД. Йде слідство. Адвокат наданий», - цитує «Восточный вариант» повідомлення батальйону, опубліковане у Facebook.

 

На питання про те, як він себе почуває після утримання в карцері, журналіст відповів: «Вісім діб нічого не їв».

 

Раніше представники Луганського обласного відділення «Комітету виборців України» заявили, що Юрія Гукова утримують у карцері та не висувають йому звинувачень.

 

У прес-центрі АТО «Детектор медіа» розповіли, що не мають інформації щодо журналіста Юрія Гукова.

 

«Детектор медіа» намагається зв'язатися з батальйоном «Айдар».

 

Нагадаємо, журналіст Юрій Гуков добровільно вступив до батальйону «Айдар» і воював у його лавах. Спецпідрозділ охорони громадського порядку створений у травні 2014 року на базі військової частини В 0624. До його складу увійшли добровольці, в основному, активісти Майдану, з Луганщини, Волині, Харківщини, Києва, Івано-Франківська, з Криму та Донецька. До завдань батальйону входять патрулювання доріг Луганщини та виконання окремих секретних завдань, звільнення луганських міст від бойовиків.

 

«Детектор медіа»

Фото - svsever.lg.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY