detector.media
02.07.2014 10:24
Генсека ООН закликали сприяти звільненню журналістів «Громадського ТБ»
Генсека ООН закликали сприяти звільненню журналістів «Громадського ТБ»

1 липня постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв звернувся до генерального секретаря ООН Пан Гі Муна з екстреним листом, у якому повідомив про затримання журналіста «Громадського телебачення» Анастасії Станко (на фото) та оператора Іллі Безкоровайного, і попросив використати свій вплив для того, щоб звільнити їх та інших полонених на Сході Україні. Про це повідомляє «Громадське ТБ» з посиланням на лист пана Сергеєва.

 

«Я сьогодні (1 липня. - ТК) звернувся до генерального секретаря. Я буду бачити його сьогодні (1 липня. - ТК) ввечері, матиму можливість більш детально обговорити цю тему. Також я поінформував про це всіх членів Ради безпеки ООН, світовий журналістський корпус ООН», - зазначив пан Сєргєєв.

 

«Я переконаний, що ваше рішуче засудження згаданого злочину захоплення у заручники стане потужним сигналом для керівництва терористів та їхніх іноземних патронів, щоб зупинити насильство та беззмістовний конфлікт, інспірований ззовні», - написав пан Сєргєєв у листі до Пан Гі Муна.

 

Нагадаємо, 30 червня ввечері журналістка «Громадського телебачення» Анастасія Станко та оператор Ілля Безкоровайний були захоплені представниками самопроголошеної «Луганської народної республіки».

 

У прес-службі «глави ЛНР» Валерія Болотова заявили, що журналістів затримано «за шпигунство на користь української армії».

 

За дорученням Президента України Петра Порошенка створено робочу групу на чолі з керівником управління інформаційної безпеки Нацгвардії Юрієм Стецем, яка координуватиме дії оперативних служб у питанні звільнення захопленої в заручники бойовиками знімальної групи «Громадського ТБ».

 

Столична міліція відкрила кримінальне провадження та розпочала досудове розслідування за фактом зникнення знімальної групи «Громадського телебачення».

 

Журналісти живі, а перемовини щодо їх визволення з полону терористів тривають, повідомив на брифінгу 1 липня речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

 

Анастасія Станко увечері 1 липня телефоном підтвердила, що разом з Іллєю Безкоровайним вони перебувають в одному з будинків у Луганську, де в підвалі їх утримують представники ЛНР. Журналістка повідомила, що вони в порядку, насильства щодо них не застосовували.

 

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович закликала звільнити журналістів «Громадського ТБ».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY