detector.media
01.07.2014 18:10
Дуня Міятович закликала звільнити журналістів «Громадського ТБ»
Дуня Міятович закликала звільнити журналістів «Громадського ТБ»

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович висловила своє обурення незаконним утриманням під вартою в Луганській області журналістки «Громадського телебачення» Анастасії Станко й оператора Іллі Безкоровайного, захоплених терористами із самопроголошеної «Луганської народної республіки» увечері 30 червня. Про це йдеться в її заяві на сайті ОБСЄ.

 

«Безпека журналістів є одним зі стовпів свободи ЗМІ, і я вражена звісткою про ще один випадок затримання представників ЗМІ на сході України, - заявила пані Міятович. - Я закликаю відповідальних осіб негайно звільнити журналістів і припинити напади і переслідування представників засобів масової інформації».

 

Також пані Міятович повідомила, що 30 червня телевізійна вежа в місті Слов'янську потрапила під сильний вогонь і була знищена. Вежа транслювала кілька українських теле-і радіоканалів, що охоплюють кілька міст і сіл у Донецькій області.

 

У квітні телевежа була захоплена озброєними людьми, які вимкнули трансляцію українських каналів і замінили їх на російські. У своїй заяві, зробленій 17 квітня, пані Міятович закликала до захисту медійних об'єктів та інфраструктури в східних районах України. Пізніше українські збройні сили відновили контроль над вежею.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY